folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İDRAR Hic Bu Kadar Yararlı Olmamıstı!!!!!!

İDRAR Hic Bu Kadar Yararlı Olmamıstı!!!!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Erkek

pc_worm: Konu açarken, nereye açtığmııza dikkat edelim    

Singapurlu fizikçiler sağlık ve iletişim alanlarında kullanılacak ve insan idrarıyla şarj olan bir batarya geliştirdiler.

Kırsal kesimde sağlık çantalarına eklenmek için üretilen batarya, bu kitlerdeki ölçüm cihazlarına enerji verecek şekilde tasarlandı. Singapurlu fizikçiler benzer mantıkla üretilecek ucuz bataryaların gelecekte cep telefonlarında da kullanılabileceğini umuyorlar.

Singapur’daki Biomühendislik ve Nanoteknoloji Enstitüsü’nde Dr. Ki Bang Lee idaresindeki bir takım tarafından geliştirilen kağıt bazlı bataryanın üretim maliyeti de oldukça ucuz. 0.2 mililitre idrardan 1.5 volt civarında akım ve maksimum 1.5 mW gücünde güç elde etmeyi başaran ekip, bu enerjiyi cep telefonu konuşması için kullanmış.

“İdrarla aktive olan bataryamız sağlıkla ilgili ölçüm uygulamalarında kullanılacak bioçip sistemlerine entegre olacak. Bu sayede insanlar sağlık durumlarını    evlerinde takip edebilecekler, tıbbi destek ise sadece gerekli olduğunda istencek” diyen Lee, idrarla şarj olan batarya teknolojisinin büyük bir pazar ptoansiyeli olduğunu savundu.

Yeni batarya, bakır klorid (CuCl) çözeltisi emdirilmiş bir kağıt tabakasının magnezyum ve bakır tabakalar arasında sıkıştırılmasıyla elde ediliyor. Bataryanın boyutu 6 santim x 3 santim ve sadece 1 mm kalınlığa sahip.

Hayat Bizi 61 kenara...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jerry
    jerry's avatar
    Erkek
    yok aq daha neler

GOD IS GOD http://www.youtube.com/watch?v=v8LY2VgiikE
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek
    Hizmet'in bkunu çıkartilar desene

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wassh
    wassh's avatar
    Erkek
    ne yani simdi cep telefonuna işeyince ileride sarj mı olacak :D zuhauahu bu ne peaa :D adamların isi yok nelerle ugrasıolar.... pazar payının ne kadar buyuk oldugunu bilemem ama ben cep telefonuma isemem :D

cin alinin mına koyam bana bişi olmasın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dunyahali
    dunyahali's avatar
    Erkek
    way anasını sayın seyirciler :D benim çişim değerlimi oldu şimdi :f

DiBe VuRmAyA bİrAz DaHa Az KaLdI..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ecstatic_60
    ecstatic_60's avatar
    Erkek

diskaviriçenılda izlemiştim ben bunuu.. bide amerikalılar piyadelerin yanına böle toz şeklinde yemek koyuyolarmış ıslatınca ısınıyomuş kendi kendine pişiyomuş falan böle hertürlü suyu koyabiliyomuşsun süzüyomuş onu hatta su bulamazsan içine işiyomuşsun... bence bu daha yararlı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek
    abi bu şey 2005 senesinde cıkmıstı yaw :)
Toplam Hit: 1181 Toplam Mesaj: 7