folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder İdrarla Şarj Olan Batarya İcat Edildi :)

İdrarla Şarj Olan Batarya İcat Edildi :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Singapurlu fizikçiler sağlık ve iletişim alanlarında kullanılacak ve insan idrarıyla şarj olan bir batarya geliştirdiler.

Kırsal kesimde sağlık çantalarına eklenmek için üretilen batarya, bu kitlerdeki ölçüm cihazlarına enerji verecek şekilde tasarlandı.

Singapur’daki Biomühendislik ve Nanoteknoloji Enstitüsü’nde Dr. Ki Bang Lee idaresindeki bir takım tarafından geliştirilen kağıt bazlı bataryanın üretim maliyeti de oldukça ucuz. 0.2 mililitre idrardan 1.5 volt civarında akım ve maksimum 1.5 mW gücünde güç elde etmeyi başaran ekip, bu enerjiyi cep telefonu konuşması için kullanmış.

“İdrarla aktive olan bataryamız sağlıkla ilgili ölçüm uygulamalarında kullanılacak bioçip sistemlerine entegre olacak. Bu sayede insanlar sağlık durumlarını evlerinde takip edebilecekler, tıbbi destek ise sadece gerekli olduğunda istencek” diyen Lee, idrarla şarj olan batarya teknolojisinin büyük bir pazar ptoansiyeli olduğunu savundu.

Yeni batarya, bakır klorid (CuCl) çözeltisi emdirilmiş bir kağıt tabakasının magnezyum ve bakır tabakalar arasında sıkıştırılmasıyla elde ediliyor. Bataryanın boyutu 6 santim x 3 santim ve sadece 1 mm kalınlığa sahip.

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    o bilimadamları önce gerilimle akımın ne olduğunu öğrensinler :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrKomando89
    TrKomando89's avatar
    Erkek
    ağzımdan aldın :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Fizikçilerin aklı belden aşağı çalışmaya başladı :/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Erkek
    hocam surekli alıntı yapıosun...alıntı vermen gerek...alıntı yapmana bişi demiyorum...bilgilendirdiğin için saol ama hangi siteden aldıysan kaynak goster bari...

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Hade ordan Ciddi olamazsın Şok geçiriyorum. :)

Edit Vay yeni Gördüm Madalyan hayırlı Olsun Velhasıl Hak etmiştin.

Çok Yakında T.E.D.A.Ş İşletmesinin Sonu kapıda, Yakındır yakın Allah cezanızı verecek yakında kurtulacaz siz Müesseseniz ve Elektrik kesintilerinizden. Tarih olacaksınız Tarih. :) 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ombra
    ombra's avatar
    Erkek
    şu an çok doluyum idrarımla evin 1 aylık elektrik ihtiyacını karşılarım babamda çıkmıyor yahu
Toplam Hit: 1184 Toplam Mesaj: 7