folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İett Otobüslerinin Duraktan Geçiş Saati İle İlgili Süre Mantığı

İett Otobüslerinin Duraktan Geçiş Saati İle İlgili Süre Mantığı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocalar 
    iett duraklarında yazıyor işte atıyorum
    98m 7 dk
    97m 5 dk
    98a 40 dk 

diye bu süre otobüs ve durak arasındaki gps ile mesafe hesaplanıp mı oraya yansıtılıyor o zamanlar yoksa geçiş dk ları önceden belli ya sistem otomatik o saate göre geri sayım yaparak mı oraya zamanı yazıyor oraya

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SUPERBICO
    SUPERBICO's avatar
    Erkek

durağa geldikten itibaren sistem işaretliyip ve gelecek durak için ortalama hızıyla hesaplıyıp. hareket ettikten sonra da mevcut hızına göre hesaplıyor olmalı. çünkü sabit değil kalan zaman sürekli değişiyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    SUPERBICO bunu yazdı

durağa geldikten itibaren sistem işaretliyip ve gelecek durak için ortalama hızıyla hesaplıyıp. hareket ettikten sonra da mevcut hızına göre hesaplıyor olmalı. çünkü sabit değil kalan zaman sürekli değişiyor

Hocam 5 dk diyor orada 5 dk dediği otobüs 20 dk 30 dk sonra geliyor ya da hiç gelmiyor o sebebpten hesaplkama mantığının merak ettim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

orada öten dalga ile bilgi vermiş gps demiş ama mesafe ve dk ile ilgili kesin bir şey yok hocam 
    kaldı ki dediği gibiyse bu zaman farkı neden diyor atıyorum adam trafik sıkışık bile olsa ne kadar mesafe varsa otomatik hesaplayıp board a yansıtması gerek miyor mu   ?

30 dk fark var gps versinde bu şekil bir yanlışlık olmaması gerek aslında 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Triumph
    Triumph's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla otobüslerde gps duraklarda da internet var. otobüsün nerede olduğunu tespit edebiliyor. ama iett kalkıp adam gibi bir metod, yöntem bulamadan sırf mesafe hesaplama formulüyle tahmini ulaşma sürelerini yazdığı için ortaya pek de doğru olmayan sonuçlar çıkıyor.sonuçta istanbul'dan bahsediyoruz.her sokakta trafik kazası yada beklenmedik trafik sıkışıklığı olabilir. aslında biraz kafa yorulsa çok daha sonuca yönelik saptamalar yapılabilir.

Triumph tarafından 16/Mar/14 12:24 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

bende  gps  gibi bişey   diye tahmin ediyorum  mesela şöyle bişi oluyor diyelim otobüsün içindesin geleceğin durak  A duraği ama trafik çok sıkıştı

ve 5 dk lık mesafe  15 dk da  gitti durağa anons ediyorya  otobüslerde  gelecek istasyon falan diye söylüyor hani   normalde  eğer zaman

ayarlı olsaydi  5 dk olunca  A durağı diye söylemesi gerekir durağa gelmeden

ama  öyle olmuyor  15 dk geç gelse bilse geldiğin durağın A duraği oldugunu söylüyor

yani   otobüste durağa geldiğini  haber veren bi sistem var ki anonsda  ona göre geliyor  diye tahmin ediyorum ama bu olmasına rağmen

duraklarda  olan digital saatlere bu  gecikme yansımıyor  problem burda .

bide şöyle bişi görüyorum mesela  iett nin test araçları var  içinde variller var suyla dolu onlarda sanırım hem zaman hemde gidilen mesafeyi

ölçüyor  diye tahmin ediyorum en kötü durumlarda ne kadar sürede gidebilirz diye hesaplıyor sanırım çünkü  trafiğin en yoğun oldugu iş giriş

çıkış saatlerinde yapılıyor  genelde.

Nev-i Şahsına Münhasır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Siyaset yasak olmasa akp belediyesi noolcak, bak çanakkalede ne güzel çözüm bulmuşlar derdim ama demiyorum cünkü siyaset yasak. :-)
    şaka biryana çanakkelede de benzer sistem var ama süre yerine kalan durak sayısını yazıyor. Mesela
    ct-2 ssk 5durak
    yazıyor. Anlamı ct-2 otobüsünün sondurağı ssk ve senin bulunduğun durağa gelmeden 5 durak geride.
    Daha iyi çözüm ise giresunda var. Orada duraklarda herhangi bir ekran yok, sen tahmin ediyorsun. Daha da iyisi zaten giresunda belediye otobüsü yokki saaati durağı olsun. Heryere dolmuş var, böyle sorunları yok. :-)
Toplam Hit: 1481 Toplam Mesaj: 8