İett Otobüslerinin Duraktan Geçiş Saati İle İlgili Süre Mantığı
-
Hocalar
iett duraklarında yazıyor işte atıyorum
98m 7 dk
97m 5 dk
98a 40 dk
diye bu süre otobüs ve durak arasındaki gps ile mesafe hesaplanıp mı oraya yansıtılıyor o zamanlar yoksa geçiş dk ları önceden belli ya sistem otomatik o saate göre geri sayım yaparak mı oraya zamanı yazıyor oraya -
durağa geldikten itibaren sistem işaretliyip ve gelecek durak için ortalama hızıyla hesaplıyıp. hareket ettikten sonra da mevcut hızına göre hesaplıyor olmalı. çünkü sabit değil kalan zaman sürekli değişiyor
-
SUPERBICO bunu yazdı
durağa geldikten itibaren sistem işaretliyip ve gelecek durak için ortalama hızıyla hesaplıyıp. hareket ettikten sonra da mevcut hızına göre hesaplıyor olmalı. çünkü sabit değil kalan zaman sürekli değişiyor
Hocam 5 dk diyor orada 5 dk dediği otobüs 20 dk 30 dk sonra geliyor ya da hiç gelmiyor o sebebpten hesaplkama mantığının merak ettim
-
-
orada öten dalga ile bilgi vermiş gps demiş ama mesafe ve dk ile ilgili kesin bir şey yok hocam
kaldı ki dediği gibiyse bu zaman farkı neden diyor atıyorum adam trafik sıkışık bile olsa ne kadar mesafe varsa otomatik hesaplayıp board a yansıtması gerek miyor mu ?
30 dk fark var gps versinde bu şekil bir yanlışlık olmaması gerek aslında -
bildiğim kadarıyla otobüslerde gps duraklarda da internet var. otobüsün nerede olduğunu tespit edebiliyor. ama iett kalkıp adam gibi bir metod, yöntem bulamadan sırf mesafe hesaplama formulüyle tahmini ulaşma sürelerini yazdığı için ortaya pek de doğru olmayan sonuçlar çıkıyor.sonuçta istanbul'dan bahsediyoruz.her sokakta trafik kazası yada beklenmedik trafik sıkışıklığı olabilir. aslında biraz kafa yorulsa çok daha sonuca yönelik saptamalar yapılabilir.
Triumph tarafından 16/Mar/14 12:24 tarihinde düzenlenmiştir -
bende gps gibi bişey diye tahmin ediyorum mesela şöyle bişi oluyor diyelim otobüsün içindesin geleceğin durak A duraği ama trafik çok sıkıştı
ve 5 dk lık mesafe 15 dk da gitti durağa anons ediyorya otobüslerde gelecek istasyon falan diye söylüyor hani normalde eğer zaman
ayarlı olsaydi 5 dk olunca A durağı diye söylemesi gerekir durağa gelmeden
ama öyle olmuyor 15 dk geç gelse bilse geldiğin durağın A duraği oldugunu söylüyor
yani otobüste durağa geldiğini haber veren bi sistem var ki anonsda ona göre geliyor diye tahmin ediyorum ama bu olmasına rağmen
duraklarda olan digital saatlere bu gecikme yansımıyor problem burda .
bide şöyle bişi görüyorum mesela iett nin test araçları var içinde variller var suyla dolu onlarda sanırım hem zaman hemde gidilen mesafeyi
ölçüyor diye tahmin ediyorum en kötü durumlarda ne kadar sürede gidebilirz diye hesaplıyor sanırım çünkü trafiğin en yoğun oldugu iş giriş
çıkış saatlerinde yapılıyor genelde.
-
Siyaset yasak olmasa akp belediyesi noolcak, bak çanakkalede ne güzel çözüm bulmuşlar derdim ama demiyorum cünkü siyaset yasak. :-)
şaka biryana çanakkelede de benzer sistem var ama süre yerine kalan durak sayısını yazıyor. Mesela
ct-2 ssk 5durak
yazıyor. Anlamı ct-2 otobüsünün sondurağı ssk ve senin bulunduğun durağa gelmeden 5 durak geride.
Daha iyi çözüm ise giresunda var. Orada duraklarda herhangi bir ekran yok, sen tahmin ediyorsun. Daha da iyisi zaten giresunda belediye otobüsü yokki saaati durağı olsun. Heryere dolmuş var, böyle sorunları yok. :-)