folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder İflas Eden Firmanın İşçi Alacakları Nezaman Ödenir

İflas Eden Firmanın İşçi Alacakları Nezaman Ödenir

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek

uşakta bi inşaat şirketinde çalışıyordum. bundan 11 ay önce yani geçen 2012 nin ekim ayının maaşlarını yatırdıktan sonra şirket 8 ay maaş yatırmadı. daha sonra  2013 ün mayıs ayında bizleri 15 gün izne gönderdiler. tabi biz izne gönderildik biliyorduk oysaki adamlar o tarihlerde herkesi işten çıkarmış olarak sigortaya bildirmişler. daha sonra bizlere gidin işkurdan işsizlik ödeneğinizi alın dediler. şirketin ismi değişti yeni şirkette maaşlar yatacak dediler.

neyse başladık çalışmaya bize 2013 mayıs ayında başladıktan 5 gün sonra maaş yatırdılar. ( herkes parasızlıktan kırılıyordu ). dedilerki bu eski şirketten ödenen maaştır ay sonundada yeni şirketten alacaksınız dediler.  bankada hesap extrelerinde de eski şirket adına yatırıldığı yazıyordu.devam ettik çalışmaya. aradan 15 gün geçti bize dediler ki bu ilk yatırdığımız maaşlar hepinize maaş avansıdır eski şirketten değildir.. ( milleti ellerinde tutmak için böyle bir düzen uydurdular )  .

tabi herkes sordu eski alacaklar nolacak diye. şirket iflas etti. eski şirketinde borcu olduğu gibi alacaklarıda var onlardan devlet ödeyecek size dediler.

dip not: şirketin sadece ismi değişti. birde sözde temsili bi patron bulmuşlar.

1. sorum : bir şirket maaşları diğer şirketin adına yatırdıktan sonra 4 gün sonra bankadan kendi adına yatırdığını değiştirebilir mi . eğer öyleyse bu dolandırıcılık değilmidir.

2.sorum: bizler çalışanlardık oysaki bırakıp gidenler mahkemeye verdiler . şimdi biz normal maaşlarımızı alacaksak kalanları, mahkemeye verenler yasal faiziyle alacaklar bu nasıl olacak.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

galiba kanunen maaşları maaş gününden itibaren 20 gün veya daha az sürede yatırmama hakları var. sizinki baya uzamış :) (böyle biliyorum bilen düzeltir)

ayrıca iflas ettilerse, bunu da iflas ettik diye bildirdilerse maaşlarınızı almanız zor gibi gözüküyor. 

çok sıkıcı durum, geçmiş olsun :/

Daniel-Koo tarafından 09/Ağu/13 11:18 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam böyle birkaç hikaye daha duymuştum.

kusura bakma ama ben böle ibneler yüzünden 8 ay kuzu gibi maaşsız çalışanları anlamıyorum.

Hani parasızlıktan işe mecburlar desem 8 ay nasıl yaşadınız amq.

Bana olsa 2. ay hem çıkar hem mahkemeye veririm. Herkez iş kuramaz, patron olmak öyle artizlikle olmuyor. siz aylarca işsizken yine altında arabayla geliyorsa hesabını sormanız lazım

HolyOne tarafından 09/Ağu/13 11:42 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

eski şirket iflas ettiyse ilk önce çalışana olan borçaları ödenmeli. ama sizin durumda üç kağıt olmuş anca mahekemeden sonuç alırsınız. vakit kaybetmeden başvurun. bunların yasal süreleri var.

ftw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

İcra İflas olursa eğer atıyorum şirketin x y z ismindeyse ismi abc olursa sigortalı çalışsan bile çalıştığın süre sayılmayabiliyor böyle adilikler yakınlarımın başına geldi.umarım size olmaz 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

8 ay maaşsız çalıştık kısmını okuduğum anda okumayı bıraktım bir anda. Ulan benim maaşım 2 gün gecikti diye ortalığı birbirine kattım müdüre kadar kavga ettim adam 8 aydan bahsediyor..

Ben her sabah 8 de gelicem, 10 dakika geç gelsem laf edicekler eşşek gibi her dakikasında çalışacam sonra benim maaşımı geciktirecekler ha ? Mikerler öyle davayı.. Ben nasıl herşeyi zamanında yapıyorsam maaşımda zamanında yatacak benim kadar dakik olacak.. Olmazsa elimden geleni ardıma koymam..

Dellendim amk ya 8 ay ne la..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Şirket tafsiye halindeyse iflas masasına alacağını yazdırman lazım. Normal şartlar altında işçilik alacaklarını ilamsız takip şeklinde talep edebilirsin ve bu yüzden alacak kalemin 68b deki belgelerden olmadığı için ihtilaflı alacak olarak gözükür ve yargılamayı gerektirir. İşçilik alacakları iflas masasına nasıl kaydedilir onun usulünü bilmiyorum ama herşeyden önce senin iflas masası kurulup kurulmadığını tespit etmen lazım. Ondan sonra masa komiserini bulman ve onunla görüşmen gerekiyor usul açısından. İşçilik alacakları önceliğe sahip olduğu için kambiyodan ve diğer alacaklardan önce sıraya yazılırsın. Tabi arkadaşlarının durumu da aynı.

Errare Humanum Est
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek

arkadaşlar biz şimdi mahkemeye vermedik. illa iflas ettiyse işçi alacakları için mahkeme şartmıdır acaba. mahkemeye vermesek devlet bize para vermezmi. sonuçta bunlar bizim sigortalarımızı yatırdılar. sadece para vermediler. çok kötü olduk ya

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
Toplam Hit: 1344 Toplam Mesaj: 8