İforex Nedir ? Online Trading Hakkında Bilinmesi Gerekenler..
-
Nerden bulaştım bilmiyorum ama Iforex adlı siteden sürekli mail geliyor.Yok eğer 100 $ yatırsaydınız 3 günde 900 $ olmuştu..v.s gibi şeyler..
internette araştırdım, Iforexin dolandırıcı oldugunu söyleyenlerde var iyi çalışan bir firma oldugunu söyleyenler ve memnun olanlar da var ( tabi bunlar kendi adamları olabilir )
Ever muritler murideler Iforex hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim..
Özellikle bankacı bir muride vardı ismini hatırlıyamadım..o belki konu hakkında bilgi sahibi olabilir..
-
kim ne derse desin benim kafama yatıyor bu iş bi ara el atıcam:) işin aslı büyük sermayelerin refleksleri arasında ezilmemek.büyük balık küçük balığı yutmak için çeşitli manevralar yapıyor bunu farkedip yem olmamak gerek. tabi demesi kolay oluyormuş burdan:D
-
anyoption.com a da bakın hatta benim actığım konuda var bununla ilgili benimde ilgimi cekti ay sonu para yatırıcam izliyorum bayaadır yatırsaydım kazanırdım dediğim cok oluyor...
-
Hacım benden sana ilk adım tavsiyesi, pek bulaşma derim. Çünkü dikkat edersen yok 100 yatır 900 olsun 1000 olsun falan reklamlar dönüyor. Hani nereden geliyor bu değirmenin suyu azçok düşün derim... Ama illa yok sıcak para beni çeker tatlıdır dersen azçok anlatayım...
Bende bundan 2-3 ay önce x bir forex şirketine üye oldum. Para yatırmadım. İlk üyelikte 21 günlük deneme hesabı açıyorlardı. Hemde 100.000$ gibi bir paraya. Reel değil koftiden. Bende azçok merak ettiğim için üye oldum ve onların kullandığı programı indirdim.
Sonra gün gün boş kaldığım zamanlarda takip etmeye başladım. Programın kullanımını öncelikle çözmeye başladım. Ana tema olarak anlık parite farklarından para kazanmaya yönelik bir çalışma bu. Yani şöyle demek gerekirse Programda birçok ürünün borsa değeri var. Neredeyse her çeşit para biriminden tut altın, gümüş, petrol başta olmak üzere diğer alım satım yapabileceğin elemanlar. Öncelikli olarak bunların takibini yaptım. Hangisi daha istikrarlı, millet neye yöneliyor falan... Ortak yönelim euro/dolar paritesi, altın ve petrol oluyor genelde...
Daha sonra bu elemanların grafik değerleri var. Gösterim tipini sen seçiyorsun aylık, 15 günlük, haftalık, günlük ve anlık... O tabloları takip etmeye başlıyorsun...
Mesela diyelim Euro/Dolar... O an bakıyordum euro dolar arası parite düşük, genelde gününe göre haftabaşı ise ya sabahtan düşük oluyor yada hafta ortalarına doğru kapanışa doğru yükselmeye dönüyordu.... Tak dolardan euro alıyordum... Kapanışa doğru parite farkı artıyorsa elindeki euro değer kazanıyor dolar ise değer kaybediyor demektir. Ona karar verdiğin an euro satışı yapıyorsun tekrar dolara dönüyorsun. Böylelikle sabah 100 dolara aldığın euronun dönüşü oluyor sana akşamüstü 102-105 dolar falan... buradan işte 2-3 dolar kar etmiş oluyorsun günde...
Bunun yanı sıra bazen program açık oluyordu ama ben evde olmuyordum. Ozaman emir veriyordum, işte euro/dolar paritesi şu fiyatın altına inerse şukadar alım yap, şu değerin üstüne çıkarsada satış yap diye... Program bunu otomatik olarakta yapıyordu...
Ana kural şu: Ne kadar çok risk, okadar çok kazanç... Ben riski bölüyordum. Paranın bi kısmıyla euro/dolar, bir kısmıyla altın, bir kısmıyla gümüş, bir kısmıylada petrol alıyordum. Böylelikle birinden batsan bile ötekinden azçok günü karsızda olsa kapatma imkanın kalıyordu. Lakin hepsi batarsa sende batmış oluyorsun :) Eğer daha fazla risk dersen paranın tamamını tek bi elemana yatırıp karın fazlalaştırabilirsin, ya da hiçbirşey bırakmayabilirsin :)
Daha sonraları bu işin içine girdikçe olayın nasıl abartıldığını anladım. Bazı kişilerin yazılarını okudum ve adamların sabah akşam dış borsalarıda takip ettiğini öğrendim. Hemde öyle böyle değil direkt nasdaq down jones falan adamlar birebir para hareketlerini takip ediyorlardı anlık olarak. Oradaki şirketlerin durumunu, kar paylaşımı olacakmı, halka arzlar falan... Çünkü oradaki para hareketleri ertesi günü bizede muhtemelen yansıyordu... Baktım olacak gibi değil, günümüde öldürmeye değmeyeceği için, azda sistemi anladığım için reel olarak oynamaktan vazgeçtim.
Birde programın diğer bi enteresan yönüde sana 100.000$ vermesi idi. Bilerek büyük paralarla oynatılıyorsun. Doğal olarak gün sonunda kazancın 300-500 dolar gibi oluyor. Bu değer sana vay be dedirtiyor. Ama bu değeri 100 $ olarak düşünürsen ki ilk hesap açılışı 100 dolarla yapılıyordu, ozaman günlük 0.3-0.5 $ kazanmışa eş değer oluyorsun. Bunun içinde koca gününü öldürmeye değermi tabi düşünmek gerek...
Vel hasıl kelam döngü sana bana değil, yapabilene dönüyor... Sen 100 $ ile takla atmaya kalkarken adamlar 100.000$ ı, belkide daha fazlasını tek kalemde hareket ettiriyorlar. O yüzden düşün taşın doğru kararı sen ver derim. Sağlıcakla...