İframe Hakkında Bi Soru ( Sayfanın Bi Kısmını Göstermek )
-
Merhaba arkadaşlar.şu yaptıım kahrolası sınavlar sitesi sms amaçlıydı ya
şimdilik idare edecek bi sms koyacağım oraya ama direk kodları gömünce ana serveri izin vermiyor.
iframe olarak gömeceğim.ama kendi reklamları var google , benimkilerde var rapiklik oluyor :)
iframeyi ekledikten sonra boyutu küçültüp sms kadar bi yer kaplatıyorum ama orası sağda kalıyor reklamlar solda.birazdan resimde atarım.
kısacası şöyle olcak :
a.html sayfasından b.html sayfası iiframeyle çağırılacak , ama b.html sayfasının xx yy koordinatları arası gözükecek..scrolleri kapatıyorum sadece gösterilecek yer kaldı..
hadi yardım edinde gömeyi sistemi siteye , sms türkiyeyi engellemeden yayınlayayım :D
-
valla iframelerle o kadar uğraşırım ama öyle bişey yok sanırım :) kaç pixel olarak vs. açıyorsun ama sayfanın belirli bir kordinatını alıyormusun alamıyormusun bilmiyorum fakat javascript ile belki yapılabilir dediğin araştırmak lazım.
-
buzul nolur yardım et java falanda olur senin verdiğin host zaten asp de olur :D
ama lazım işte napcez :/
büdüt :
http://forum.ceviz.net/sitemap/t-48587.html
burda böyle bişeyden bahsedilmişte nasıl olduğunu anlayamadım anlayabiler varsa açıklayabilirmi acaba .. :?
-
iframeye gerek yok bak sana daha guzel bir kod veriyorum bu kodu yonledirecegin sayfadaki linke bırakıcaksın
örnegin : index sayfasından alt bir sayfayı çagırmak yada ..... sms yazısına tıklayarak açılan yeni sayfa gibi...
KOD:
javascript:void%20window.open('sms.htm','','top=10,left=10,width=300,height=220,buttons=no,scrollbars=no,location=no,menubar=no,resizable=no,status=no,directories=no,toolbar=no')sms.htm yerine açmak istedigin sayfanın ismini yaz
width=,height= yukseklikle yatay yani senin dedigin x y ayarlarını kontrol için
Digerlerinide sen kurcala................ :) -
djmatrax bunu yazdı:
-----------------------------iframeye gerek yok bak sana daha guzel bir kod veriyorum bu kodu yonledirecegin sayfadaki linke bırakıcaksın
örnegin : index sayfasından alt bir sayfayı çagırmak yada ..... sms yazısına tıklayarak açılan yeni sayfa gibi...
KOD:
javascript:void%20window.open('sms.htm','','top=10,left=10,width=300,height=220,buttons=no,scrollbars=no,location=no,menubar=no,resizable=no,status=no,directories=no,toolbar=no')sms.htm yerine açmak istedigin sayfanın ismini yaz
width=,height= yukseklikle yatay yani senin dedigin x y ayarlarını kontrol için
Digerlerinide sen kurcala................ :)
-----------------------------peki x ve y yi nasıl öğrenebilirim deneme yanılmayla mı deneyeyim , kodu nereye ekleyecxeğimi anlayamadım bide..
-
x ve y için x=widht: y=height deneme yanılma ile tam olarak nasıl bişey istedigini buraya sayılar yazarak gorebilirsin ornegin basta 300 e 200 dene ondan sonra degiştir linki de url kısmına yazıyosun ornegin sms yazısına link veriyosun ya haa işte oraya bu kodu yazıyosun yada sms yazısına link olarak veridigim kodu yaz..........