folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İftarla Alakalı Bir Soru

İftarla Alakalı Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şimdi diyelimki iftarvakti geldi ezan okundu ama ben orucumu tamamen keyfi biçimde açmadım mesela 1saat sonra açtım ezan okunduktan sonra ozaman oruç kabul oluyormu bir arkadaşım ezan okunur okunmaz veya bir iki dakika sonra açılması gerektiğini yoksa geçerli olmıycağını söyledi bana mantıklı gelmedi ama neolur neolmaz diye bir sorayım dedim

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qertenqelex
    qertenqelex's avatar
    Erkek

eğer keyfi olarak daha sonra açıyosan oruç kabul olur ama bunu yapmak mekruhtur ezan okunduğu zaman oruçu açmak makbuldur

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

oruç zamanında açılmalıdır .. 1 saat beklemenin bir anlamı yok oruç bozulmaz  :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Fetva verecek kadar bilgili değilim ama arkadaşın gibilerin gerizekalı olduklarını düşünüyorum.

Kendisine bi sorarmısın nerden biliyormuş senin orucunun kabul olup olmayacağını?

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Allaha%20Havale%20Et

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

o arkadaşına selam söyle.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek

Bozulmaz bencede ama ezanokununca en azından bir su iç.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    Geç vakit açabilirsin fakat dinen hoş karşılanmamıştır,mekruhtur.Zaruret halinde olabilir ancak aksi bir vaziyet yoksa keyfi olarak iftar süresini uzatmak doğru değildir.Ha madem mekruh,haram değil o zaman ben istediğim vakit açarım demek de yanlıştır.Mekruh demek dinin hoş görmediği şeyler demektir.Din Allah'ın dinidir,dolayısıyla Allah katında da hoş görülmez. Düzenleme : Ayrıca bkz ; Hadis-i şerifte, (İftarda acele edin) buyuruldu. (Hakim) Acelenin son vaktinin, muteber kitaplarda, yıldızlar görününceye kadar olduğu bildiriliyor. Bu da takriben akşam vakti girdikten yarım saat sonradır. Hadis-i şerifte, (Yıldızlar görünmeden iftar eden, sünnetimle amel etmiş olur) buyuruldu. (İbni Hibban)
Toplam Hit: 958 Toplam Mesaj: 8