İhaleli Alışveriş
-
Hocalar 1 kac site gördüm ürünler var güzel hoş ama bunu sitesinde satan adamlar nerden buluyolar da 1000 TL lik ürünü ihaleyle 200 TL verebiliyolar ?
-
Mantığı çok çok basit ama bir o kadar da mükemmel. Hangi siteden bahsettiğini bilmiyorum ama ben en ünlü olanının sistemini anlatayım.
Sitede teklif paketleri denen bir şey var, her üye para karşılığı teklif paketi alıyor. Bahsettiğim sitede 50 teklif 30 TL imiş.
Şimdi gelelim ürün satış muhabbetine: 1000 liralık ürünü toptan aldığı için 900 liraya aldığını düşünelim...
Ürünün açılış fiyatını 10 liradan başlatıyor.
Sen herhangi bir ürüne teklif verdiğinde senin teklif paketindeki teklif sayından düşüyor. Yani sen o ürünü alsan da alamasan da senin cebinden o ürüne para gidiyor.
Evet anlamadın, biraz daha açalım şu konuyu...
10 liradan başlayan bir ürün için 30 kişi 50şer teklif harcasa şöyle bir hesaplama yapabiliriz: 30 x 30 = 900 TL eder.
10 lira da açılış fiyatı: 900 + 10 = 910 TL eder. Ürün ne kadara gelmişti: 900 TL. Kazandıkları ise: 910 TL.
910 - 900 = 10 TL. O hâlde 10 TL kâr ettiler.
Bir de ürünün satılmasına 10 saniye kala herhangi birisi teklif verirse süre tekrar 10 saniyeye çıkıyor ki millet teklifini harcasın. Çok büyük kapışmalar da oluyor. Yani 1 saniye kala teklif ver ürünü al yok. 1 saniye kala teklif verirsen saniye tekrar 10a çıkar.