İhracat Hakkında ( Genel )
-
Hocalar
Şu aralar hep ihracat / ithalat dengesizliğinden verdiğimiz cari açık kaynaklı ilerleyen süreçlerde dolar ve euro kaynaklı ayvanın ötesini yiyeceğiz. Daha önce hem burada hemde sözlüklerde paypal kapanmadan önce onun üzerinden bile bireysel ihracat yapanları gördüm. Genel manada neler kolay ihraç edilebilir. Ülkeye döviz nasıl sokabiliriz. Hem bireysel kazanç hem ülke kazansın tarzında. Alibabadan alıp amazonda satanlarıda gördüm hiç ülkeye bile mal sokmadan ithale bağlı ihraç yapanlar.
-
benim de bu ara merak ettiğim bir konu. TR'de sanırım bu konuda yapabileceğimiz şey mücevher, takı, aksesuar ve sadece bize özgü bozulmayan kargosu kolay ürünler bulabilmek.
fikirleri konu altına bekliyoruz
-
Üretim ve ihracat ülkenin en temel ihtiyacı, ihraç etmesek bile ithalatı azaltacak üretim. Üretim yaparken istihtamı artırmak bunu başarırsak ülke olarak gelecek güzel olur. Bu şekilde ilerlersek yan girecek hemde fena girecek. İsrafı azaltmamız lazım en basit önlemler bile toplanınca büyük tasarruflara dönüşür. Gelecek güzel günler gelmesi için çalışmak lazım ...
-
Aklımda alibabadan ürün alıp amazonla yurt dışına satma olayı var. hiç girdiğim piyasada değil. Üretim konusunda bireysel olarak birşey yapamam. Ya da yerli tekstil atölyeleriyle konuşup anlaşıp yurt dışına özellikle tekstilin pahalı olduğu yerlerede gönderebiliriz. Gerçi para gönderim ve alması problem. Paypal kapanmayaydı eyiydi