İhtiyaç Halinde Bir Programı Hızlandırma Yolları
-
R, matlab gibi program kullananlananlar bilir, şuan bi datamı 80 saat gibi büyük bir süre pekte fazla olmayabilr biliyor , bu ve benzeri, özellikle veri işleme yaparken bu programları hızlandırabileceğimiz yöntemler yada donanımlar var mı?
mesela öncelik atama bir seçenek, ğeki baika neler var? Mesela şunu merak ediyorum bu bit mining de kullanılan usb ler var onlardan alsam direk kullanmaya çalışsam işe yarar mı?
yada ekrarn kartını bu dataları işlemesi için nasıl yönetebilirim?
ya da başka ne gibi taktikleriniz var?
bir de ram mi cpu nu gpu mu daha iyi performans verir ve bunu manual olarak nasıl atayabilirim?
-
Ddr4 RAM 2400mhz alsan tek 16gb yerine 2 tane 8gb. İşlemcinin ghz hızı yani k serisi birşey alıp overclock yapmak mantıklı ve tabiki son nesil SSD saniyede 3500gb hızlara çıkanlar var. Bende ekran karti olma çünkü ekran kartının RAM hızları düşük.
-
Programları kullanılacak olan makinede o işlemciye göre özel olarak derlemek hızlandırıyor diye biliyorum.
Ama tabi özgür yazılımlar için bu dediğim. Matlab gibi programlara fazla bir şey yapamayız herhalde. Ancak donanım alırız takarız.
Artık nasıl çalışacağını kendisi bilir.
-
peki bu bit coin mining ler varya usm olarak takiliyo onlar ise yaramaz mi?
-
bi daha uplayalım bakalım
-
vps?
-
yawuz bunu yazdı
vps?
biraz araştırdımda, evdeki bilgisayarımdanda bunun için faydalanabilirmiyim? birde hepsi mi ücretli bunların.
Ayrıca biraz açarmısın nedir ne değildir benim gibi insanlar nasıl kullanabilir, 8mb internetle de olur mu