IIS 0201 ASP Hatası Çözüm ?
-
selam arkadaşlar
iis dizinimdeki herhangi bir klasöre ulaşmak istediğimde böyle bir sorunla karşılaşıyorum.
herhangi bir asp kodlaması olmayan bir dizinde de denedim ama gene aynı hatayı veriyor.
googleda falan arattım. birçok çözüm yolu buldum ama hiçbirisi işe yaramadı.
belki bilen gören yaşayan vardır tecrübelerini paylaşmak ister diye buradada sorayım dedim.
hatayı yaşayanlar muhakkak biliyordur ama ben genede verdiği hatayı yazayım.
Active Server Sayfalarý hata 'ASP 0201'
Geçersiz Varsayýlan Komut Dosyasý Dili
Bu uygulama için varsayýlan komut dosyasý dili geçersiz.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
ups
-
sorun çözüldü.
şu saate kadar çıkmadı ama ihtiyacı olanlar olabileceğini düşünerek. çözüm yolunu anlatıyorum.
http://classicasp.aspfaq.com/general/why-do-i-get-invalid-default-script-language-errors.html
adresine girdiğimizde karşımıza çıkan resimleri takip ederek sorunu çözebilirsiniz
resimleri izleyerek yapabilirsiniz ama ben saatlerce bakmama rağmen resimlerden birşey anlamadım.
bilgisayarım sağ tık > yönet > hizmetler ve uygulamalar > internet information services > web siteleri > varsayılan web siteleri sağ tık > giriş dizini sekmesine giriyorsunuz >yapılandırmaya tıklıyosunuz. >üstteki sekmelerden hata ayıklamaya geliyorsunuz ve üstteki iki maddeye tik işareti koyuyor tamam deyip çıkıyorsunuz.
sağlam olması için iis yi bi resetleyin veya bilgisayara reset atın. düzelecektir.
-
ben uplamasam çözemiycektin :P
-
bu verdiğim sayfaya bugun bi kaç kere daha girdim ama hiç dikkatimi çekmemişti
şans eseri buldum valla :D