IIS 7 Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mstraker
    mstraker's avatar
    Erkek

iis 6'da windows authentication ve form authentication düzgün bir şekilde çalışıyordu.Yani önce windows login sayfası çıkıyor bu iptal edilirse 401 hatası ile birlikte  web login sayfasına yönlendiriyordum çalışıyordu.Fakat şimdi iis 7'de bu sistem de problem var.Windows login popup ı çıkmadan direkt olarak web login sayfasına geçiyor.Benim istediğim yine popup çıksın daha sonra web login ' e gitsin.

what makes you think i am not?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mstraker
    mstraker's avatar
    Erkek

up

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mstraker
    mstraker's avatar
    Erkek

Daha ayrıntılı açıklama yapma gereği hissettim cevap bulamadım hala hiçbiryerde ...

Web sitemiz üzerinde WebLogin.aspx (Anonymous Auth. ve Forms Auth.) ve WinLogin.aspx (Forms Auth. ve Windows Auth.) iki sayfamız var.  Bir de Custom Error sayfası olarak 401.htm sayfamız var bu sayfa otomatik olarak kullanıcıları WebLogin.aspx'e yönlendiriyor. WinLogin.aspx sayfasında Error Page kısmında 401 hatasında 401.htm'e yönlenmesini söylüyoruz.

Sorunumuz da tam olarak burada başlıyor. 

Eğer 401 hatasında yönlenmesini söylersek WinLogin.aspx sayfası Windows Auth.  Popup'ını çıkarmayı bırakıyor ve otomatik olarak WebLogin.aspx'e yönleniyor. Eğer 401 hatasında yönlenmesini söylemezsek WinLogin.aspx sayfamız popup çıkarıyor doğru giriş yaparsak WinLogin.aspx'i görebiliyoruz yanlış giriş yapar ya da esc'e basarsak IIS 7'nin kendi 401 sayfasını görüyoruz.

Neden Error Page olarak kendi 401 sayfamızı gösterdiğimizde artık popup alamıyoruz?

Toplam Hit: 1678 Toplam Mesaj: 3