IIS 7.5 Problem
-
Windows Server 2008 R2 Enterprise üzerinde IIS 7.5 ile yayınlanan bir sitem var. Aylardır sorunsuz çalışıyor. Dün gece anlamsız bir IIS ve yönlendirme sorunu ortaya çıkmaya başladı. http://localhost:port şekilde yazdığımda sunucudan sayfa karşıma çıkıyor. Ancak localdeki diğer makinalarda ve extranetten bağlantılarda ne sayfa bulanamadı hata ne başka bir hata vermeden sayfa yüklenmeye çalışıyor. IIS'den application'u restart ettim güzelmedi. IIS'i restart ettiğimde düzeldi ancak bir müddet sonra tekrar meydana geldi. Böyle 2-3 defa oldu şu anda sorun yok. Ancak ne windows event loglarında nede sitedeki kendi loglamarımda bir hata logu düşmemiş. Bunun sebebi ne olabilir acaba, daha önce böyle bir sorun yaşayan oldumu?
-
otomatik güncelleştirmeleri kapat.
haberin olmadan yeni güncelleme yapmış olabilir. eğer yaptıysa son güncellemeleri kaldır
birde hangi makinadan ulaşamıyorsan ping at bakalım cevap ne geliyor.?
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------otomatik güncelleştirmeleri kapat.
haberin olmadan yeni güncelleme yapmış olabilir. eğer yaptıysa son güncellemeleri kaldır
birde hangi makinadan ulaşamıyorsan ping at bakalım cevap ne geliyor.?
-----------------------------Güncelleştirme yapmamış, bende acaba o yüzdenmi diye bu gün tüm updateleri yaptım.
Makinaya diğer portlardan erişim sağlanabiliyor (uzakmasaüstü ile bağlıyım) ancak hiçbir web sayfasına ulaşamıyorum, üzerinde çeşitli portlardan yayın yapan website'lar var. Windows Eventlere baktım oradada yok websitesinin loglarındada birşey yok, ki zaten site çalışıyor localhost:port çalışıyor. Şuanlık bir sorun olmadı bakalım bekliyorum.
-
Uygulamanın çalıştığı Application Pool ile ilgili olabilir. Yeni bir Application Pool oluştur ve sitenin durumuna göre konfigüre et, siteni de bu apppool'a taşı. Eğer bu da olmazsa kodunda veya veritabanını araştır.