IIS Localhost Ağa Açma.
-
Selam müridler,
Bir yere sql server kurup iis ile localde bir web tabanlı yazılım çalıştırıcam ve istediğim ağdaki diğer bilgisayarlarında bu bilgisayarda bulunan hosta bağlanabilmeleri.Bunu nasıl yapabilirim.
Yazılımı kurdum bir sorun yok localhost ve ya 127.0.0.1 yaparak bağlanabiliyorum peki ağda olanlar ne şekilde bağlanabilirler.
IIS versiyonu 5.1 sanırım şu xp sp2 de default olarak gelen.
-
hostun kurulu oldugu bılgısayarın IP adresını yazarak 192.168.1.222 gıbı mesela
-
Agdaki bilgisayarlarin ip leri el ile yapilandirilmis ise o ipleri kullanacaksin.
Mesela benim evdeki agda su an kullandigim 192.168.1.105
degilse ag baglantilari ayarindan agda kullandigi ipsini ogren
o ip adresini kullan
-
anladım, yani el ile ip atadığım zaman olay bitiyor deneyelim bakalım.
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
-----------------------------
anladım, yani el ile ip atadığım zaman olay bitiyor deneyelim bakalım.
-----------------------------sen beni yanlis anladin hoca. atanmis ip yi kullancasin demek istedim.
forekzampil

-
evet işimi hallettim , olurda aynı soruyu sorup bu konuya ulaşan olursa diye yazıyorum.
Windows Firewall kapayın aksi halde ben nerde hata yaptım diye saatlerinizi harcarsınız benim gibi :)
-
K4R4B4S4N bunu yazdı:
-----------------------------
evet işimi hallettim , olurda aynı soruyu sorup bu konuya ulaşan olursa diye yazıyorum.
Windows Firewall kapayın aksi halde ben nerde hata yaptım diye saatlerinizi harcarsınız benim gibi :)
-----------------------------iis den assigned ip adress diye pcnin kendi ipsini göstermeyince de aynısı oluyo ben bi gece uğrasmış kafayı yemiştim...
ama yeri gelmişken sorim elimde mobil cihazlar var (wm 5.0) bunlarda sql server compact la veri tutuyorum sql serverda bi replication olayı varmış kendi sync ediyomuş icindekileri nasıl oluyo bu bi türlü beceremedim yada elimde sql 2008 var buna koymamışlarmı kullanılmıyo diye? xml e yazdırıp cekiyorum performans olarak kötü oluyo el terminallerim yavaş kasıyolar...