İkametgah Nasıl Değiştirilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    raul
    raul's avatar
    Erkek

beyler istanbula atandım . ve ikametgahımı aldırmam lazım kısa süre içinde . mesele bahçelievler e aldırmak istiyorum ikametgahı .

nasıl aldıracağım ? üstüne fatura olması lazım diyorlar . ama ben üstüme fatura çıkarttırmak için evdeki elektriği kestirecem yeniden açtıracam bunun masrafı var + 1 ay beklemem gerekecek fatura için . bu da uzun bi süre.

evde ikamet edenlerden birisini yanıma alsam o arkadaş bu kişi benle yaşıyor dese ikametgahı taşırlar mı

en kolay ve en kısa yolu nedir bunun ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kajmerpac
    kajmerpac's avatar
    Erkek

eğer kalacağın evde orda ikamet eden birisi var ise onunla beraber gidip misafiriyim ben demeniz yeterli.

diğer türlü ya fatura olması lazım ya da kira sözleşmesi olması gerekir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

bildigim kadarıyla adına kayıtlı bir faturayla nufus müdürlüklerinden adres beyanı ile yapılıyor bildigim kadarıyla. ayrıca 1-2 ay tam süresini hatırlamıorum beyan etmezsen 200 tl ye yakın ceza kesiyorlar. edevlettende belki olur bakmak lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Ben ikametgahı bursaya aldırdım 1 ay once. Ama ben kuzenlerın yanında kalıyorum dedim. Sen tek basınaysan nasıl aldırırsın bılmıyorum.

Önce muhtara gıttım nufus mudurlugune yonlendırdı. Oraya gıttım sıra aldım . Gıttım soyledım yanımda kuzende vardı bızım yanımızda kalıyor dedı. Ardından bır kagıt verdı muhtara goturdum ıslem tamam.

www.kriptopedi.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    necroshine
    necroshine's avatar
    Erkek

Eskiden bağlı bulunduğun muhtarlıktan nakil aldırıyordun. yeni muhtarlığa veriyordun.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Nufus il müdürlüğüne gidiyorsun elektrik su faturanla anında değiştiriyorlar ki zaten adres değişikliğinde bulunduğun halde bildirmemen suç ve para cezası var nufus dairesine gittiğinde yazıları görürsün . son olarak elinde faturan yoksa da git durumu izahat et değiştirirse değiştirir değiştirmesse de çok tınlama bu ülkenin civisi cıktı bugun yarın gümbürtüye gider ...

aynı zamanda çift adres tespitinde bulunma imkanın var örneğin yazılk vs gibisinden o şekildede belirtebilirsin şuanki değiştirmek istediğin yeri 

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Puro Sever
    Mr_Dark
    Mr_Dark's avatar
    Erkek

hocam kira sözleşmesi yada birisi ile birlikte git misafirim, yeni taşındım de kağıt vericek alıyosun nufüs dairesine gidiyorsun ordan bi kağıt verip mühürleyecekler onunda orda hemen fotokopisini çektirip içeri git aslı gibidir diye ücretsiz mühürlet sonra muhtara geri götür birini o alıcak diğerleride kendi üzerine fatura alman gerekirse lazım olucak.

!!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Birkaç ay süresi var zaten.. sen o sırada evini kirlar kontratını yaptıktan sonra nüfus md ne gidiyorsun san bir kağıt veriyor.. onu ap. yöneticisnie imzalatıyosun.. muhtara götüryorsun..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

Muhtar'a git herşeyi net söyler üstad.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Muhtarın yapabileceği tek şey nüfüs müdürlüğüne gitmen olcaktır , boşuna ne muhtarı yor ne kendını .

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

kajmerpac bunu yazdı:
    -----------------------------

eğer kalacağın evde orda ikamet eden birisi var ise onunla beraber gidip misafiriyim ben demeniz yeterli.

diğer türlü ya fatura olması lazım ya da kira sözleşmesi olması gerekir

-----------------------------

bu şekilde aldırabilirsin. 

Yada arkadaşın da dediği gibi elinde adına kayıtlı bir fatura bir tapu kira sözleşmesi bir şey olması gerekiyor.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
Toplam Hit: 3084 Toplam Mesaj: 11