İkariam-Ogame Yapan Program
-
bunları hangi programla yapıyorlar yani direk bir browser oyun yapıcısıvar mı birde evde falan kasılıp örnenileblinir mi yoksa büyk bir şirkete ve bir ordu kadar çalışana mı ihtiyaç var
-
Kesinlikle dalga geçmiyorum önemli olan öğrenmek istemek. Şimdi arkadaşım o oyunları haydi hoppa diye yapabilecek bi teknoloji yok :) (kasılsa yapılmayacak şey değil de neyse) bunun gibi oyunları yapmak için asp php gibi sunucu taraflı web programlama dillerini bilmen (bkz. Server side programing) iyi bir çıktı alabilmek için html ve css ikilisini yalayıp yutman , rahat ve güzel bir kullanım için de javascript ve ajax ile arayüzü ballandırman lazım ve hepsinin ötesinde yaratıcı kurgulayıcı düşünebilmen ve algoritma oluşturma becerinin keskinleşmis olması lazım zira browser oyunu kodlarken ne gibi durumlarla karşılaşacağın belli olmaz en profesyonel insanın bile zorlanacağı noktalar çıkabilir karşına. bir de bunlara sahip olduğunu düşünürsek ; kodlama işi uzun ve yorucudur, en az 2 kişi olmalısınız bir web browser oyunu yapmak istiyorsanız ve ortak kararlar alarak belirlediğiniz kodlama biçimini kullanmalısınız (örn. Kayıt setlerinin isim leri ne ise yaradığını belirtsin ve recset_uyeler misaline uygun olsun) bunun amacı ekipteki herkesin neyin ne ise yaradigini az çok anlayabilmesini sağlamaktır. Ve adil bir iş bölümü yapmalısınız ki hır çıkmasın sonradan :) bu yazdıklarım umarım seni aydınlatır. Gecenin bir yarısında ve Telefondan yazdığım için anca bu kadar birşey yazabildim saygılar sevgiler :)
-
birde bir program vardı, ogamemaker.exe ve ikariammaker.exe diye bunları araştırmanı öneririm.
edit: çok ciddi olmuş sanki :D
-
1. oyunu yaptıktan sonra diger hepsi aynı db nin grafik ve konular değişiyor
fark ettiyseniz ogame , ikariam vb. diğer oyunlarda olay hep aynı biri uzay resimli biri eski çağ
db yi üretip içeriğini değiştiriyorlar tabi hiç biri kolay değil
-
basitten başla..
<?php
echo "Selam Dünyalı";
?>
-
Hybris bi tek onu biliyom zaten la :d ileri gidemedim daha:D
Toplam Hit: 1101 Toplam Mesaj: 6