İki Access Db Arasında Sorgu Oluşturma ?
-
bir access db içindeki iki table için sorunsuz bir şekilde sorgu oluşturup kullanabiliyorum. ama üyeler ve yorumlarını ayrı dbler de tutmak zorundayım. çünkü db boyutu çok büyüyecek. ve siteyi yazarken mysqle geçemeyecek kadar da çok ilerledim. artık mysqle geçmek için harcayacağım zaman minimum 1 ayı bulur. bu nedenle iki db arasında sorgu oluşturmak istiyorum. alt alta iki kez dbye bağlantı komutlarıyla uğraşmak yerine tek seferde sorguyu çağırınca hazır veriler elimde olsun istiyorum yani.
acaba bunun bir yöntemi varmı. ?
sitem asp ama ben aspden sorgu göndererek değil. accessteki sorguyu kullanarak işimi bitirmek istiyorum..
şimdiden teşekkürler. -
sorun olan kodları atarsa yardımcı olmaya çalışırım
-
Öncelikle iki veritabanına da bağlanmalısın.
Daha sonra iki kayıt seti oluşturup bunlar arasında işlem yapmalısın.Yapmak istediğin işlemi söylersen kod bazında yardımcı olabiliriz
-
hocam ben işi kodla değil direk mdb dosyası üzerinden oluşturmak istiyorum.
yani normal table oluşturur gibi sorgu oluşturcam. kodla değil yani. ben bunu ilerde istersem asp ile istersem aspx ile kullancam. yani koda bağımlı olmicak. onun için kod istemeyin. asp ile zaten yapıyorum ben bu işlemi ama bana direk mdb dosyası üzerindeki sorgu oluşturma ekranından yapabilecek bir yöntem lazım.
tekrar teşekkürler :)
-
Mysqle geçirmem 1 ay sürer diyorsan projende bir sorun var:)
accessde bilmiyorum ama sql serverda var istediğin hatta internet uzerindeki farklı serverdaki bir databasein bir tablosumı select edebiliyorsun stored procedure ile.
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Mysqle geçirmem 1 ay sürer diyorsan projende bir sorun var:)
accessde bilmiyorum ama sql serverda var istediğin hatta internet uzerindeki farklı serverdaki bir databasein bir tablosumı select edebiliyorsun stored procedure ile.
-----------------------------vaay :)
hocam günde 12 saat çalışan bir tc vatandaşı olarak ayıracağım zaman günde en fazla 1-2 saat olduğu için 1 ay sürer :)
yoksa kısa zamanda yapardım mysql ile. kendi vpsim olmadığı için mssql de de yapamıyorum çünkü aldığım resellerde mssql desteği yok :) eğer ücretli ekletirsek 200 MB gibi bir limit koyuyor. onu aşınca tekrar ücret alıyor. benim bu işi accesste iki dbyi tek sorguyla birleştirme işi aklıma yattı ama imkanı varmıdır onu bilmiyorum. iyinette filande konu açtım orası da daha cevap vermedi. kesin bi yötemi vardır ama ben bilmiyorum. :)
olmadı projeyi 1 ay geç hayata geçireceğiz ama sağlam bir mysql sitesi olacak. ne diyelim.
canımız sağolsun :)
cevaplar için teşekkürler :)
-
e hocam access'de öyle bişi yok bildiğim kadarıyla o yüzden sana kodla yap diyorum..
sql server olsa trigger ile de stored procedure ile de yapabilirsin..
-
pek bişi anlamadım. tek anladığım iki access db yi birleştirmek sanırım. bunun için access de tabloları al var hangisine koyacaksan tabloları seç ona ekle. umarım doğru anlamışımdır :|