İki Ayrı Birim İçin (Merkez-Şube) Vpn Üzerinden Domain Yapılandırması (Bilgilendirme).
-
Sabahleyin Böyle Bir sıkıntıyla karşılaştım. Başkana sordum sagolsun computerwolf a yonlendirdi. yardımı sayesinde işlemi bitirmiş bulunmanın rahatlıgını yaşıyorum :)
öncelikle elinizde hali hazirda ;
1-Domain Sunucu (AD Policy leri yapılandırılmış)
2-Vpn Sunucu (Benim yaptıgım Firewall ile ama buyuk ihtimalle win vpn server içinde gecerli olucaktır)
3-başka bir hat ustundeki workstationlar :)
Oncelikle http://www.tahribat.com/Dokuman-Fortigate-Firewall-Kurulumu-Ve-Genel-Ayarlari-339/ bu adresten Fortigate Kurulumu ile ilgili geniş bilgi bulabilirsiniz.
bu kısmı iyice okuduktan sonra alttaki ayar kısmından ( her 2 taraftada fw olmak sartıyla) karsılıklı Wan ipleri yazarak tunnel olusturmus oluyoruz.

Fortigate aracılıgıyla yapılan Ip aralıgı (192.168.1.x , 192.168.2.x)
Merkez : 192.168.1.X
Şube (ler) :192.168.2.X
Dipnot : Workstationlar arası ping problemi yasanabilir. Internette bununla ilgili bi acıklama bulamadım ama Win-Clientler (2000,XP,Vista,Win7) birbirlerine ping atamıyor. sadece sunuculara atabiliyorllar.
Burada gerekli olan sunucuyla iletişimimizdir. policy ler buralardan cekilecegi için sorun olmayacaktır.
Domain Sunucumuzun IP si (192.168.1.2 (Merkez))
workstationlardan ;
dns sunucu yerine domain sunucumuzun ipsini yazıyoruz (Lan ip sini yazıyoruz WAN degil wanı zaten fw ye yazdık artık local agımız gibi caılısıyor)

bu kısımdanda etki alanımızı ayarlayıp tamama basıyoruz.
vpn sunucu için ise hepsi aynı
yalnız su kısımda biraz kafa yormak lazım.
vpn baglantısını sistem baslarken nasıl aktif edecegiz :|
ComputerWolf' Tesekkurlerimi sunuyorum. Umarım Yardımcı Olmusumdur.
-
şu domain sistemini oldum olası sevmedim neden bilmiyorum :D
Seninde işine yarayan işlevleri makale halinde adım adım anlatman güzel olmş eline sağlık
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------
şu domain sistemini oldum olası sevmedim neden bilmiyorum :D
Seninde işine yarayan işlevleri makale halinde adım adım anlatman güzel olmş eline sağlık
-----------------------------iş yerleri için kesin cozum hocam. bir kac acıgı olmasına ragmen mukemmel işliyor :)