İki Ayrı Modemden Tek Adsl Hattı Üzerinden Nasıl Bağlanabilirim?
-
Tek adsl hattım var,bir kablosuz modem birde kablolu modemim var.Sorun şu ben aynı anda iki pc den nete giremiyorum bir modemi açınca diğerinin bağlantısı kesiliyor.Tek adsl hattı üzerinden aynı anda hem laptop hemde desktop pc den nete nasıl girerim?
-
çok rahat girersin
önce hangi modemi kullanacağını seç
1)kablolu modem
eğer birden fazla port(kabloyu soktugun yer) u varsa bir kabloyu masaüstüne bir kabloyu laptoba bagla paşalar gibi gir
2)kablosuz modem
kablosuz modeminin kablosuzunu etkinleştir eğer oynamadıysan zaten kendisi deafult olarak etkindir.laptobdan girersin şifre koy sömürmesinler daha sonra kablosuz modemin bir portuna kablo bagla götür masaüstüne sok
-
boşver yaw,iki modemi napcan
kablosuz'u zaten normal modem olarak da kullanabilrsin
o yüzden, diğerini at veya sat, diğerine gerek yok.
kablosuza da şifre koy
-
Kabloluyu atcam :) zamanında iyi para vermiştim ondan bi kenara koymak istemedim ama başka çözüm yok.
-
hocam çok kolay kablolu modemi kullan kablosuzu salla mesela masaüstü pc de kablolu modemin usb si ile gir notebook a ise ethernetten bağlan zaten kablolu modemlerde mutlaka bir ethernet bir tane de usb girişi vardır işte bu kadar kolay gelsin
-
hacı bende zyxel 2 var 2 pc destekli hem usbli hem ethernetli ethernet kullanıyorumda ama aynı anda usb yide çalıştırırsanırsan :D
-
affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
Kablosuzu atcam :) zamanında iyi para vermiştim ondan bi kenara koymak istemedim ama başka çözüm yok.
-----------------------------bana atabilirsin ;)
-
hotboy bunu yazdı:
-----------------------------affetmez bunu yazdı:
-----------------------------
Kablosuzu atcam :) zamanında iyi para vermiştim ondan bi kenara koymak istemedim ama başka çözüm yok.
-----------------------------bana atabilirsin ;)
-----------------------------yanlış yazmışım :) kabloluyu :D
-
bu yolda denene bilir..
var sayılan ağ gecitlerini ayarlayarak yapa bilirsin ..
swich kulanıyorsan modemin birinin varsayılan ağ gecidini 10.0.0.1 diğerini ise 10.0.0.2 ayarla
2 modemide swich e bağla.. kulancağın modemin var sayılan ağ gecidini yaz o modemle bağlantı kur