İki Laptop Paylaşım
-
elimde vga kablo var beyler. normalde lcd ekran ile paylaşabiliyorum ama diğer laptop ile paylaşımda ekranı göremiyorum.
yani Sony laptop ile dell laptop arasında vga ile erişim kurmak ve sony masaüstüsünü dell de görmek istiyorum.
normalde 21 inçlik lcd bağladığımda direk gösteriyo ama dell de göremiyorum bağlandı bağlanmadı hatası veriyor
nasıl yapabilirim kısayol tuşu felan nasıl oluyor .:? -
laptoptaki vga portu vga çıkışı hocam girişi değil
özel bir donanım olmadan söylediğin şeyi yapamazsın
-
anladım hocam lcd bağladığımda gösteriyorda bu konuda biraz bilgisizim anlaşılan :S
-
-
Hocam VGA girişi üzerinden veri girişi yapamazsınız, yalnızca görüntü için veri çıkışı yapabilirsiniz. TV'de bağlantı yapabiliyor olmanızın sebebi TV'nin/LCD ekranının veri göndermesi değil bilgisayarın VGA portundan gelen görüntü verisini TV'nizin/LCD ekranınızın almasından kaynaklanıyor.
İki bilgisayar arası erişim yapmak istiyorsanız işletim sisteminiz destekliyorsa kablosuz ağ kurarak, eğer desteklemiyorsa da ethernet kablosu kullanarak iki bilgisayarın birbirini ağ üzerinden görmesini sağlayabilirsiniz. Yalnız buradaki koşul iki bilgisayarın da ağ bulma özelliği açık olmalı.
Eğer iki bilgisayarı da ortak bir modeme bağlarsanız daha rahat olur, çünkü modemsiz bağladığınızda ağ ayarları yapmanız gerekebilir. Ağ konusunda bilginiz yoksa adamı yıpratabilir hocam :)