folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder İki List'i Birleştirme Hatası



İki List'i Birleştirme Hatası

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2009
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar.

    bir döngüyü yazamadım. saatlerdir düşünüyorum kurgulayamadım.

    elimizde bir excell tablosu var. tabloyu bir datagirdview'e aktarıyorum.
    sonrasında kullanıcıya aşağıdaki ekran görüntüsünün olduğu alanda
    ürün bilgilerinin olduğu kolonu seçtiriyorum. Seçimden sonra excel tablosundaki
    ürün bilgilerini grupluyorum. Sonra seçimin yapıldığı grid içindeki comboboxlar aracılığıyla
    eşleştirme yaptırıyorum. Yani excell de yanlış yazılmış olan bir ürün bilgisinin doğrusunun sisteme tanımlanmasını amaçlıyorum.
    Örnek excel de "DW S" yazılmış olması gereken "DİSCOVERY WATER SEMBOL".
    Bu bilgileri bir liste atıyorum. 

    Amacım şu excell deki veriye göre cari kaydı oluşturmak. sonrasında bu ÜRÜN BİLGİSİ kolonunda yer alan bilgiye görede
    veritabanındaki ÜRÜNLER tablosundan doğru ürünü bulup cariye eklemek istiyorum.

    Sorgum şu 

     var s = from u in db.MontajUruns
                                join y in UrunKutu.ToList() on u.UrunMarkasi equals y.UrunAd
                                where y.ReferansUrunAd == dataGridView1.Rows[i].Cells[UrunBilgisi].Value.ToString()
                                select new { u, y };
                        int MontajUrunID= s.ToList()[0].u.MontajUrunID;

    Aldığım hata şu; bir sql sorgusu ile list birleştirilemez gibi saçma bir hata alıyorum.

    kafayı yemek üzereyim. Sorgu çalışmadıkça ben kısır döngüye girmeye başladım.

    HELP ME

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    sorunu dogru anladiysam zaten calistiramaman gayet normal. LINQ kullanmissin ve iki farkli tablo dedigin birisi db den geliyor digeri de bir liste/grid neyse. Bu ikisi farkli seyler. LINQ ile bu sekilde birlestirme yapamazsin hocam. Yapacagin is, iki listeyi de ayri ayri cekip daha sonra bellekte birlestirmen gerek.

     

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2009
    Erkek

    evet sorunu doğru anlamışsınız. 

    iki farklı sorgu yaparak olaya geçici çözüm buldum ama

    dediğiniz gibi db den gelen liste ile manuel olarak oluşturduğumuz listeyi 

    nasıl aynı sorguda kullanabiliriz?

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ontedi
    ontedi's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Eylül/2005
    Erkek

    Dbden gelen sorgunun sütun tiplerine göre bir sınıf oluştur.

    Örneğin:

    public class clsDB
    {
    public int ID {get;set;}
    public string baslik {get;set;}
    public string ozet {get;set;}
    }

    sonrasında

    List<clsDB> liste = new List<clsDB>();
    var dbListe = db.tablo_adi.tolist();
    foreach (var item in dbListe)
    {
    liste.Add(new clsDB(){ID = item.ID, baslik = item.baslik, ozet = item.ozet});
    }

    sonrasında bu listeye diğer listeden gelen elemanları da eklersin. Umarım faydalı olur



    Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2009
    Erkek

    teşekkürler dediğin gibi yaptın sorun çözüldü.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    hocam kusura bakma yeni gördüm mesajini :) (daha dogrusu görmüstüm ama yazmaya firsatim yoktu sonra da aklimdan cikmis)

    kendine bir ana sinif secip, diger sinifi mapping ile baglayabilirsin.. 

    https://www.infoworld.com/article/3192900/how-to-work-with-automapper-in-c.html

    su tarz bi sey yapabilirsin mesela. 

     

    unbalanced tarafından 26/Oca/20 23:34 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsayisciAsayisci
    Asayisci
    Asayisci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Eylül/2009
    Erkek

    teşekkür ederim.

Toplam Hit: 448 Toplam Mesaj: 7
mssql linq linq query