folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder İki Monitörde İki Masaüstü Uygulaması.

İki Monitörde İki Masaüstü Uygulaması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoolerMaster
    CoolerMaster's avatar
    Erkek

Merhaba Arkadaşlar,

bir bilgisayara iki farklı monitörü takıp ikisindede iki farklı uygulama calıştırmak istiyorum.

iki monitörü ekran kartını kullanarak birleştirdim fakat, kullandığım 1. program ekranı tam ortalamak için programlandığından dolayı, bu şekilde kullanırsam acılan pencerelerin yarısı bi monitörde, diğeri diğer monitörde kalıyor :)

Bundan dolayı bana iki farklı monitörde iki farklı masaüstü kullanabileceğim bir uygulama lazım...

Bildiğiniz gördüğün varsa güzel olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meliksah
    Meliksah's avatar
    Erkek

linuxta iki ve daha fazla masaüstü yapılıyo diye biliyorum. istediğin şekilde olur mu pek emin değilim hacı.

aa iyi olmuş lan. güncelleme yapayım imzaya bi ara :W
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

Ekran kartının ayarlarında "duplicate" diye bir şey olması lazım, o şekilde halledilebilir.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CoolerMaster
    CoolerMaster's avatar
    Erkek

Ama dublicate yaptığımda bi monitörü diğerine kopyalıyor, ben ikisindede iki ayrı uygulama calıştırmak istiyorum...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

up :|

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Madem monitör konusu var.. Bende labtobumu lcd tvye bağlamak istiyorum. Bunu nasıl çözerim...?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

win xp ve 7 de masaüstü yayma özelliği var

istediğin gibi kullanabilirsin

2. monitör ayrı oluyor misal ie penceresini 2. monitöre çekip tam ekran yap dersen sadece 2. monitörü kaplar 1. monitör olduğu gibi kalır

nası yapamadın garip :|

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Weldox
    Weldox's avatar
    Erkek

pikacu hoca laptop üstünde vga veya hdmı girişinden lcdye kablo çekersen o iş tamam olur fn tuşlarından biriyle tek tuşla duplicate eder.

diğer yandan öbür konuyla alakalı programlar var genelde tvciler kullanıyor ama adını bilmiyorum

Yaptık bişiler.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Facebook
    Facebook's avatar
    Erkek

2 ayrı masaüstü kullanamazsın hacı bende araştırmıştım ( hatta ileri gidip o masaüstünü ayrı klavye mouse ile kullanmayı istedim)

terminal yaparsın dediler

aynı anda 1 pc de 1 masaüstü aktif oluyor her zaman

anca virtual machine kurarsın onu 2. monitöre çekersin tam ekran yaparsın ama tatmin edici olmaz

evet facebook adminiyim, 300 tl den aşşa profil kapattırmak için mesaj atmayın lütfen.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

wking bunu yazdı:
    -----------------------------

Ekran kartının ayarlarında "duplicate" diye bir şey olması lazım, o şekilde halledilebilir.

-----------------------------

bunu nvidya ayarlarında çoklu monitör kurulumu ayarlarında bulup yaparsın iki monitörü clone yada genişlet şeklinde ayarlaya bilirsin clone yaparsan birinci monitördeki  görüntyle ikinci monitördeki görüntü aynı olur genişlet yaparsan birinci monitördeki görüntü ikinci monitöre genişler

Toplam Hit: 2907 Toplam Mesaj: 10