İki Monitörde İki Masaüstü Uygulaması.
-
Merhaba Arkadaşlar,
bir bilgisayara iki farklı monitörü takıp ikisindede iki farklı uygulama calıştırmak istiyorum.
iki monitörü ekran kartını kullanarak birleştirdim fakat, kullandığım 1. program ekranı tam ortalamak için programlandığından dolayı, bu şekilde kullanırsam acılan pencerelerin yarısı bi monitörde, diğeri diğer monitörde kalıyor :)
Bundan dolayı bana iki farklı monitörde iki farklı masaüstü kullanabileceğim bir uygulama lazım...
Bildiğiniz gördüğün varsa güzel olur.
-
linuxta iki ve daha fazla masaüstü yapılıyo diye biliyorum. istediğin şekilde olur mu pek emin değilim hacı.
-
Ekran kartının ayarlarında "duplicate" diye bir şey olması lazım, o şekilde halledilebilir.
-
Ama dublicate yaptığımda bi monitörü diğerine kopyalıyor, ben ikisindede iki ayrı uygulama calıştırmak istiyorum...
-
up :|
-
Madem monitör konusu var.. Bende labtobumu lcd tvye bağlamak istiyorum. Bunu nasıl çözerim...?
-
win xp ve 7 de masaüstü yayma özelliği var
istediğin gibi kullanabilirsin
2. monitör ayrı oluyor misal ie penceresini 2. monitöre çekip tam ekran yap dersen sadece 2. monitörü kaplar 1. monitör olduğu gibi kalır
nası yapamadın garip :|
-
pikacu hoca laptop üstünde vga veya hdmı girişinden lcdye kablo çekersen o iş tamam olur fn tuşlarından biriyle tek tuşla duplicate eder.
diğer yandan öbür konuyla alakalı programlar var genelde tvciler kullanıyor ama adını bilmiyorum
-
2 ayrı masaüstü kullanamazsın hacı bende araştırmıştım ( hatta ileri gidip o masaüstünü ayrı klavye mouse ile kullanmayı istedim)
terminal yaparsın dediler
aynı anda 1 pc de 1 masaüstü aktif oluyor her zaman
anca virtual machine kurarsın onu 2. monitöre çekersin tam ekran yaparsın ama tatmin edici olmaz
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------
Ekran kartının ayarlarında "duplicate" diye bir şey olması lazım, o şekilde halledilebilir.
-----------------------------bunu nvidya ayarlarında çoklu monitör kurulumu ayarlarında bulup yaparsın iki monitörü clone yada genişlet şeklinde ayarlaya bilirsin clone yaparsan birinci monitördeki görüntyle ikinci monitördeki görüntü aynı olur genişlet yaparsan birinci monitördeki görüntü ikinci monitöre genişler