İki Pc Yi Networkle Birbirine Bağlama Yardımmmm Bilen ???
-
yüce tahribat abileri bende bi adet toshiba vista kurulumlu laptop bide masaüstü pc XP işletim sistemli 2 pc var ben bunları networkle birbirine bağlamak istiyorm öncelikle routera bi adet network kablosu bağladım daha sonra kablonun diğer ucunu laptopa bağladım ve vistada bulunan network yerine girdim ve bi network bağlantısını algıladığı söyeldi bende bağlan dedim orda ''Broadband Connection PPPoE '' var galiba bu benim modemim ama tıkladığım zaman şifre istiyo bi kullanıcı adı ve password istiyo bu kısma ne yazıcam modemim origo ethernet router yardım ederseniz çok sevinirm şimdiden teşşekkürler
-
sanırım swic siviç okunuyo lazım ama modemdende oluyo şifre olayını ankamadım ama modemin root admin yada admin admin olarak bi şifresi wardır deiştirmediysen modemin kitapçıına bak
-
benim yaptığım yanlış bişiy mi var ya varsa söyleyin ??? interneti olan bi pc ye origo router kullanarak ethernet kablosu bağlıyorm daha sonra o kabloyuda lap topa bağlıyorm bundna sonra ne yapabilirm başka ????
-
aradan modemi çıkar hocam eger sadece 2 billgisayarı baglamak istiyorsan, elindeki internet kablosunu(düz kablo) çapraz kablo yap(dokumanlarda yada forumnlarda vardır nasıl yapılacagı) ya da birtane çapraz(cross-over) kablo al.bilgisayarlara tak oldu da bitti işte.. eger aşagıda sınırlı baglantı yada baglantıda bir sorun var derse bilgisayarlara elle ip ver birine 192.168.1.1 diğerine 192.168.1.2 ver (ama zaten kabloları takdıgında otomatik alması lasım)tamamdır.!
-
Yanlış bir yerlere tıklamışsın ya da kablolarında bir problem vardır...
Normalde router ya da swiçin portlarına lan kablolarını bağladığında bir problem çıkmaz..
Xp de ağ kurulum sihirbazı ile ağ kurduğun zaman bir problem çıkmaz düzgün bağlantı seçersen ağın kurulur ..
Routerli bağlantılarda bağlantı şekli olarak "intrnet ağ geçidi ile" bağlantıyı seçmelisin..
Ip leri elle atayacaksan 192.168.1.2(3) (4) gibi seçmelisin .1 IP sini routerındır...
Kolay gelsin
Toplam Hit: 1841 Toplam Mesaj: 5