İki Şehir Arası Olası Tüm Yolları Bulan Program
-
Merhaba arkadaşlar bağlantıları verilmiş şehirler arasında iki şehir arasındaki olası tüm yolları bulan program isteniyor , yol üstünde bir şehire 2 kere uğramıyacağız .
Bununla ilgili algoritma - program varmı bildiğiniz acaba , daha önce karşılaşmış olan bir fikri olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim şimdiden teşekkürler.
-
http://stackoverflow.com/questions/9535819/find-all-paths-between-two-graph-nodes
-
şey değil mi bu ya ?
gezgin satıcı problemi ?
https://tr.wikipedia.org/wiki/Seyyar_sat%C4%B1c%C4%B1_problemi
-
Yok onda şehirler arası mesafeler söz konusu birde en kısa yolu bulmaya çalışıyo orda , benim problemim olası bütün yolları bulmak.
-
algoritma kaba bi tabirle su sekilde olucak
struct GraphNode
{
void *data;
BOOL isVisited;
struct GraphNode *nodes;
};
void ShowAllPaths(struct GraphNode *nodeStart, struct GraphNode *nodeStop)
{
int i;
if (nodeStart == nodeStop){
// butun stack i goster
}
nodeStart->isVisited = TRUE;
// nodeStart i stack e at.. || stack->push(....
for (i = 0; nodeStart->nodes[i] != NULL; ++i){
if ( nodeStart->nodes[i]->isVisited ){
continue;
}
ShowAllPaths(nodeStart->nodes[i], nodeStop);
}
nodeStart->isVisited = FALSE;
// nodeStart i stackten cek || stack->pop(... aslinda stacktan sil yani}
guru tarafından 23/May/13 19:25 tarihinde düzenlenmiştir
simdi senin her noden digerlerine olan bagini gostericek olan nodes isimli bi diziye sahip olucak diyelim. ve bu dizinin , son elamani bittigini belli etsin diye NULL gostericiye sahip. tum dolasim yukaridaki gibi gerceklenir saniyorum. denemedim dogal olarak ancak calismali :) -
A* pathfinding algoritması işine yarayabilir.
-
VBDream bunu yazdı
sanirim a * pathfinding algoritmasi heuristic en iyi sonuc odakli bi algoritma, arkadasa ise butun yollarin gezildigi n! tarzi bi algoritma lazim
-
guru bunu yazdıVBDream bunu yazdı
sanirim a * pathfinding algoritmasi heuristic en iyi sonuc odakli bi algoritma, arkadasa ise butun yollarin gezildigi n! tarzi bi algoritma lazim
heuristic olmadan tüm yolları tarayan versiyonları da var diye hatırlıyorum hatta kullanımı loop ile, loop ile olası yolları hesaplıyor sonra en iyi mesafeyi seçiyorduk.
-
VBDream bunu yazdıguru bunu yazdıVBDream bunu yazdı
heuristic olmadan tüm yolları tarayan versiyonları da var diye hatırlıyorum hatta kullanımı loop ile, loop ile olası yolları hesaplıyor sonra en iyi mesafeyi seçiyorduk.
olabilir hocam. dedigim gibi net bi bilgim yok bu konu hakkinda iskembeden hatirladigimi attim yani :)