folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder İkinci Kat Proxy Nasıl Kurabilirim?

İkinci Kat Proxy Nasıl Kurabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AhmedHan
    AhmedHan's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar, size bir soru soracağım,

Ben bir iş yerinde yaz dönemi stajı yapıyorum. Windows XP yüklü bilgisayarlar arası network ağı üzerinden proxy:80 soketinden (proxy adresi = "proxy", port = "80" oluyo) internete bağlanabiliyorum. Bu yüzden internet üzerinden çalışan bütün pogramlara önce proxy ayarı yapmak zorunda kalıyorum. Sorun şu ki, bu üzerinden internete bağlandığım yerel proxy server'ı pek çok siteyi blokluyo.

Benim aklımda çözüm olarak şöyle bişey var, iki kat proxy kullansam diyorum. Yani yerel proxy üzerinden ikinci başka bir proxy'ye bağlansam. Fikir güzel gibi gözüküyor ama, bilgisayarımda çalışan programlarda (Firefox, Google Talk, Flashget, vs...) hiç böyle bir ikinci proxy ayarına rastlamadım.

Böyle  birşey yapılabilir mi? Windows'un kendisinde proxy ayarı var mı (ne kadar ardıysam da ben bulamadım)? Sisteme yerel server için bir proxy ayarı yapsam, çalışan diyer programları da dışarıdan bir proxy server'a yönlendirsem sorun çözülür diye düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım?  Bu konuda bilgi, tecrübe ve tavsiyelerinizi benimle paylaşabilir misiniz? 

Toplam Hit: 1894 Toplam Mesaj: 1