Iktisattan Anlayan Arkadaşlar Bi Bakabilir Mi ?
-
arkadaşlar bu soruların cevaplarına ihtiyacım var araştırmama rağmen bulamadım yardımcı olabilir misiniz ?
1. Aşağıdakilerden hangisi oran değişkendir?
a. GSYİH
b. Tüketim fonksiyonu
c. ortalama tüketim eğilimi
d. Dış borç
e. Sermaye stoğu
2. Aşağıdakilerden hangisi bir tüketim fonsiyonudur?
a. C=-10+0,5Y
b. C= 10+1,2Y
c. C= 10-0,9Y
d. C= 10+0,1Y
e. C= -10-0,3Y
3. I- Vadeli Mevduat
II- Otomobil
III- Nakit
IV- hazine bonosu
Yukardaki aktifler en likit olandan başlamak üzere likiditelerine göre sıralanacak olsa aşağıdakilerden hangisi doğru olur? a. II-I-III-IV b. I-IV-II-III c. IV-II-III-I
d. III-I-IV-II e. III-II-I-IV
2. Milli gelir nasıl bir değişkendir?
a. Akım değişken b.Stok değişken c. Bağımlı değişken d.İçsel değişken e. Bağımsız değişken
3. Bir ekonomide uzmanlaşma ve işbölümüne olanak tanıyan para fonksiyonu aşağıdakilerden hagisidir?
a. Sosyal bir değişimi temsil etme b. Değer muhafaza aracı olma c. Finansal yeniliklere olanak tanıma d. Hesap birimi olma e. Değişim aracı olma
4. Hayat standardındaki artış,
a. real GSYİH da artış demektir b. kişi başı reel GSYİH da artış demektir c. beşeri sermayede artış demektir d. nufusta artis demektir e. Fiziksel sermayede artış demektir
5. Aşağıdaki mal ve hizmetlerden hangisi GSMH’ya dahil edilmelidir.
a. Otomobil üretiminde kullanılan çelik b. Annenizin kek pişirmek için evde kullandığı un c. Arkadaşınıza bir yıl için borç verdiğiniz para d. bir yakınınızın satın aldığı kullanılmış otomobile yaptığı ödeme e. Ev hanımlarının çocuk bakımı ile yarattıkları katma değer.
-
acık ogretımden 4.sınıf iktisatdayım.. sadece 3. soruna cevap verebilirim oda emin olmamak şartıyla B mi?.. salladım :)
Gerci sende cevap arıyorsun.. kacıncı sınıf bu?
2. Milli gelir nasıl bir değişkendir? "Akım değişken"
5.soru burda yazıyor kıtapdan taratılmış ama cevabı yok bak istersen..
http://books.google.com.tr/books?id=HWBHCacoZHQC&pg=PA276&dq=A%C5%9Fa%C4%9F%C4%B1daki+mal+ve+hizmetlerden+hangisi+GSMH%E2%80%99ya+dahil+edilmelidir.&hl=tr&ei=hQ42TYPbHOWL4gbzxqH1Cg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CCcQ6AEwAA#v=onepage&q=A%C5%9Fa%C4%9F%C4%B1daki%20mal%20ve%20hizmetlerden%20hangisi%20GSMH%E2%80%99ya%20dahil%20edilmelidir.&f=false
-
2-d otonom tüketim harcamaları negatif olamaz ve ynin kat sayısı 0.99 dan büyük olmaz ve sınavlarımda hep 0.1 ve 0.9 aralıgında cıktı. 3-d para politikasında geçen bi konuydu sanırım m1 m2 m3 sıralamarıyla alakalı(nakit para) 4 soruda refah seviyesiyle alakalı kişi başı real gsyih artış meydana geldiğinde para arzı gerçekleşiyosa o diyebilirm yani b. 5. a diyorum emin değilim ama su anda bunlar geldi aklıma hastayım biraz kitaplara bakmadım ama az cok doğru olduguna inanıyorum
-
1-Ortalama tüketiğim eğilimi çünkü gelirdeki değişmeyle tüketimdeki değişmeyi oranlarsın.
2-d çünkü ordaki 10 otonom tüketimdir ve otonom tüketim negatif olmaz otonom tasarrruf negatif olur. ayrıca ordaki kesirli ifadeler yukardaki ortalama tüketim eğilimini yani mpcyi temsil eder ve bu hep 0 la 1 arasındadır önündeki işaret ise hep + dır yani bu yüzden d..
3- cevap d açıklamaya gerek yok sanırım
4-akım değişkendir çünkü bi zaman aralığında tanımlanır yani "2010 yılı milli geliri" deriz mesela bu zaman aralğnı (yıl başı ve yıl sonu farkını) ifade eder bu şekilde değişkenlerde akım değişken kabul edilir
5-e değişim aracı olma fonksiyonu... çünkü bir ekonomide para yoksa trampa ekonomisi vardır bu ciddi bir işlem maliyeti doğurur bu yüzden para yoksa ekonomide uzmanlaşma ve iş bölümü yoktur.. bunlara kısaca"etkinlik" diyebilirsin yani kitaplar genelde "ekonomide etkinlik" diye tabir ederler bu durumu.. (dikkat !!! ekonomik etkinlik değil.. o tamamaen farklıdır)
6-b kişi başı reel gsyhde artış demektir. bunuda açıklamaya gerek yok
7- bu sorudan emin değilim ama ev hanımlarının diye başlayan e şıkkı olması lazım. çünkü çelik nihai mal değil sonunda araba ortaya çıkıyor.kullanılan un "pazarlanmayan çıktı" evde tüketiliyor o kek galiba...c belki olabilir.. ama e galiba çünkü katma değer demiş orda gsyh katma değerler toplamıdır zaten ayrıca şıktan anladğm kadarıyla kendi çocuğuna değil başkasının çocuğuına bakıyor bu bu yüzden e olmalı tamam ya eminim e bu
eminim cevaplarımdan o yüzden polemik istemem :)
-
dert saol kardeş bnde tek o sorunun cevabını bulabilmistim
juliet usta cveapların icin saolasın (:
sequoia kardes ellerin dert gormesin gsyih dan en cok reel gelir sana dussun :) saolun arkadaslar
-
3 - d (nakit+vadile mevduat..)
4 - b
5- a (üretilen olduğu için)