folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İleri Demokrasi



İleri Demokrasi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mayıs/2007
    Erkek

    “Delete” operasyonu

    Dün, Türkiye tarihine adı “Delete” operasyonu olarak geçicek, dünya üzerinde benzerine rastlanmamış bir olay yaşadık.

    Polis ve savcılık, gazeteci-yazar Ahmet Şık’ın Fethullah Gülen cemaatinin emniyet içindeki yapılanmasını anlattığı iddia edilen “İmamın Ordusu” adlı kitabının peşinde..

    ‘İmamın Ordusu’ kitabının daha basılmadan toplanmasıyla sonuçlanan süreç, hükümete muhalif “Odatv” internet sitesine yapılan baskınıyla başlamıştı. Savcılık, kitabın Odatv’de bulunduğu belirtilen ‘Ulusal Medya 2010’ isimli dökümanla örtüştüğünü de iddasında..

    Ahmet Şık şu an tutuklu, cezaevinde..

    Dün ise Ahmet Şık’ın yakın arkadaşlarından olan, Radikal’den Ertuğrul Mavioğlu’nun gazetedeki ofisine bir baskında bulunuldu. Mavioğlu’nun bilgisayarında bulunan olay yaratan kitabın nüshası polisler tarafından kopyalanıp, ardından da silindi.

    Bugün ise başta Radikal gazetesi olmak üzere çok sayıda gazeteci, yazar hem köşelerinden hem de sanal ortamdan olaya tepkilerine gösterdiler.

    Sizin için yorumları derledik..

    İlk söz, olayı birebir yaşayan Ertuğrul Mavioğlu’na:

    “(...) İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına göre, Ahmet Şık’ın kitabı, kitap falan değil, düpedüz ‘Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün dokümanıydı. Bu nedenle de, basılı ve dijital ortamda bulunan bütün örneklerine el konulacaktı.

    ABA ALTINDAN SOPA

    (...) Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından gazete binasına geldi polisler. Yonca’ya, Ahmet’le ortak avukatımız olan Fikret İlkiz’e ve İthaki Yayınevi’ne yapılmış olan tebligatın aynısı ellerinde duruyordu. Yani, “Kitabın taslağını ver, yoksa Ergenekon’a yardım etmiş olursun!”

    GELDİLER VE SİLDİLER

    Dizüstü bilgisayarımda duran 18 Aralık 2010 tarihli ‘000KİTAPSON’ başlıklı kitap taslağının çıkışı alındı, sayfalar tek tek imzalandı, avukatlarım, söz konusu çıkışların aralarına birtakım kelimeler yerleştirilme ihtimaline karşı önlem aldılar ve ardından tutulan tutanak ve tüm bu seremoni kitabın taslağının bilgisayarımdan silinmesiyle sonlandı. (...)

    Henüz basılmamış bir kitabın, ‘terör örgütü propagandasını yapmak amacıyla hazırlanan örgütsel doküman’ damgasını yedikten sonra başına her türlü melanetin getirilebileceğini gösterdiler; Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğu konusunda bütün dünyaya bir gösteri yapar gibi.

    12 EYLÜL GİBİ..

    “(...) 12 Eylül döneminde Bilim ve Sosyalizm yayınevinin deposundan 135 bin kitabın alınıp yok edildiğini hatırlayanlar var mı? O günlere rahmet okutmak zorunda değillerdi ama yaptılar. Hem de onları aşarak. Çıkmamış kitabı yasaklayarak. Peki bunları yapanlar bilmezler mi tarih boyunca, “Okuyanın âlim, okutmayanın zalim” diye anıldığını?”

    KİTABIN İÇERİĞİNDE NELER VAR?

    ‘En büyük pişmalığım kitabı okumamış olmam’ diyen Mavioğlu, durumunu ilginç bir örnekle açıkladı: ‘Elinizde milyon dolarlık bir şey varmış da farketmemişsiniz gibi hissediyorum’. Mavioğlu polisin el koyduğu kitabı kısaca incelediğini söyledi:

    “Kitabı kısaca inceledim. Bir saat kadar baktım sadece. Kitabın içeriğinde başlangıçta Gülen Cemaati’nin tarihsel süreçte temel dönemeçlerde nasıl bir tavır aldığı anlatılıyor. Yani 12 Eylül’de ne yaptılar, Irak’ın işgali, 28 Şubat, 27 Nisan gibi dönemlerde neler yaptılar bunları anlatıyor. Kitabın diğer bölümünde ise Gülen Cemaati’nin emniyet içindeki yapılanması anlatılıyor. Bazı bilgiler belgeler vardı bu konuda. Ama detaylı okumadığım için neden böyle önemli bilmiyorum. Ben bilmiyorum açıkçası, bunu Ahmet ve kimin ayağına basmışsa onlar biliyor.”

    EYÜP CAN, DÜN YAŞANANLARI 9 SATIRDA ÖZETLEDİ

    Dün ilginç bir polis operasyonu yaşayan Radikal gazetesinin genel yayın yönetmeni Eyüp Can, olanları 9 satırda özetledi:

    “Dün ne oldu?

    Arama yok…
    İnceleme yok…
    Basılma yok…
    Peki ne var?
    2011 yılında savcı kararıyla bir yayınevinde,
    bir ofiste, bir evde ve bir gazetede
    ‘basılmamış bir kitap avı’ var…

    Dijital çağda basılmamış bir kitaba mahkeme kararıyla yasak var...
    Başka söze gerek yok!”

    yakışır..


    le le le sakine
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    adam dedi kimse inanmadı." demokrasi bizim için amaç değil araçtır". gideceği yere geldi şimdi demokrasi aracının kapısını açıp aşağı iniyor bütün mesele bu.

Toplam Hit: 747 Toplam Mesaj: 2