folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İlginç Laptop Ekran Hatası

İlginç Laptop Ekran Hatası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Komşu babama bir laptop getirmiş bozuldu diye. Ekran durduk yere aşağıdaki resimdeki gibi olmuş. Babam ekran kartını sil-yükle yapınca düzeldi diyor. Sonra tekrar uçtu ekran. Ben driversal olmadığını düşünüyorum çünkü bios ekranındayken bile aşağıdaki şekilde 6 ekran gözüküyor.

Sizce sorun ne olabilir?

https://www.dropbox.com/s/1axe2z4czjqhop1/2014-09-05%2011.33.15.jpg?dl=0

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

ekran kartı donanım arızası.

ekran kartındaki çok bacaklı entegre bozulduğunda yapar onu.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ekran kartında fiziksel hasar var.. fazla ısındığından cortlamış.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Harici ekran takın, düzgün görmeniz lazım. Ekran ile ilgili bir sorun gibi gözüküyor.

Olaylara karışmayın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

Konu kirliliği olmasın diye ben de bir şey sormak istiyorum. 

Bilgisayarıma windows 8.1 yüklüyorum sorunsuz, sıkıntısız. Ne zaman ki dahili ekran kartı driver'ını yüklüyorum ondan sonra hemen ekran kapkara oluyor. Bios ekranında felan ekran geliyor fakat onun sonrasında ekran simsiyah. Bilgisayarı farklı bir monitöre taktığımda da görüntü alabiliyorum ama laptop ekranında görüntü alamıyorum. Sizce bunun nedeni ne olabilir ? Driver'ları intel'in ve laptop üreticisinin sitelerinden de indirdim fakat hiçbir fayda etmedi. 

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

Bilgisayarıma windows 8.1 yüklüyorum sorunsuz, sıkıntısız. Ne zaman ki dahili ekran kartı driver'ını yüklüyorum ondan sonra hemen ekran kapkara oluyor. Bios ekranında felan ekran geliyor fakat onun sonrasında ekran simsiyah. Bilgisayarı farklı bir monitöre taktığımda da görüntü alabiliyorum ama laptop ekranında görüntü alamıyorum. Sizce bunun nedeni ne olabilir ? Driver'ları intel'in ve laptop üreticisinin sitelerinden de indirdim fakat hiçbir fayda etmedi. 

64 veya 32 bit farklılık gösterebiliyor.

o cihazın kendi sistemi ne ise onu yükle ve tekrar sürücüleri dene.

olmazsa formattan sonra orjinal olmayayan bir sürücü yüklemeyi dene örn: drp.su kur kendi yüklesin.

sorun devam ederse donanım arızası vardıdr.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek
    KotomineKirei bunu yazdı

Harici ekran bağlıyken Windows + P tuşuna basıp seçenekleri dener misiniz? Yenile ve genişlette iki ekrana da görüntü gelmesi lazım. Eğer görüntü geliyorsa BIOS'tan varsayılan monitörü seçmeniz gerekecek.

Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 699 Toplam Mesaj: 7