folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder İlginç Laptop Problemim..

İlginç Laptop Problemim..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Arkadaşlar uzun süredir hp nin dv6 1247 et laptopunu kullanıyorum.Daima deepfreeze var makinede. Son zamanlarda usb ler sıkıntı çıkarmaya başladı.Çalışmıyor diye sağlam mouse bile parçaladım yenisini aldım.2 şer tb lık 3 adet hdd im var şimdide bunları tanımamaya başladı usb aygıtlardan birisi çalışmıyor demeye başladı. Bu laptopta işletim sistemi win xp sp3. Laptopun usb çiplerinin bozulmuş olabileceğini düşünmeye başlamıştım ki pilden çalışmaya başladığı zaman herşeyin normale döndüğünü farkettim. Ac adaptörünü taktığım zaman sapıtıyor ama pilden çalışırken hiçbir sorun yok sizce neden oluyor çözümü nedir bilen var mı daha önce başına gelen?

Syntax error..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

evet var ama bizim çözümümüz senin sorununu çözecek diye birşey yok.

önce adaptörünün voltajını bir ölç. 19 volt olması lazım üzerinde yazdığı gibi. akım düzenli mi ona bak. adaptörün arızalanmış olablir.

ayrıca deepfreeze i devre dışı bırakıp bilgisayarı öyle şalıştır ve usbleri çıkartıp takmayı dene.sonra tekar akrifleştirebilirsin.

eğer cihaz voltaj yemiş ise hem adaptöre hemde anakartında bir bölgeye zarar vermiş olablir.

mesela voltaj yiyen yani bir sebepele düzensiz elektrik yemiş bir anakart sapık sapık davranışlar göstermeye başlar.

adaptörünü bataryasını ve bios pilini çıkartıp bir süre beklemekte olası çözüm olabilir.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

evet var ama bizim çözümümüz senin sorununu çözecek diye birşey yok.

önce adaptörünün voltajını bir ölç. 19 volt olması lazım üzerinde yazdığı gibi. akım düzenli mi ona bak. adaptörün arızalanmış olablir.

ayrıca deepfreeze i devre dışı bırakıp bilgisayarı öyle şalıştır ve usbleri çıkartıp takmayı dene.sonra tekar akrifleştirebilirsin.

eğer cihaz voltaj yemiş ise hem adaptöre hemde anakartında bir bölgeye zarar vermiş olablir.

mesela voltaj yiyen yani bir sebepele düzensiz elektrik yemiş bir anakart sapık sapık davranışlar göstermeye başlar.

adaptörünü bataryasını ve bios pilini çıkartıp bir süre beklemekte olası çözüm olabilir.

ben yazacaktım, zalimadam benden önce davranmış. önce adaptörü değiştirip dene.

hp 6530b kulanıyorum. adaptörü takınca sistem inanılmaz yavaşlıyordu. ne denediysem olmadı. adaptörü değiştirdim sıkıntı giderildi.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

Dell pc de de bu adaptor takinca yavaslama olayi var.10 ile 15 kere cikartip takinca duzelio.duzeldiginide sarj etmesinden anliyorum.takili ama sarj etmiorsa pc yavas calisio.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mfatihbodur
    mfatihbodur's avatar
    Erkek

Yok be hocam bi format at pc ye. deepfreeze de olsa zamanla driverlarında filan bozulmalar olabilir. işletim sistemini yenilemekte fayda var. Hp dv 5 var bende win 8.1 kullanıyorum. Sen dv 6 ile xp mi kullanıyosun. win 7 kur güzelim işletim sistemi :)

Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir. - Aliya İzzetbegoviç / mfatihbodur@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorry_13
    sorry_13's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Benimde telefonda boyle oluyordu sarja takili sekilde aramaya giriyodum oyun aciyodu faceye girdigimde birini ariyodu sarji cikardigimda normale donuyodu sarj aletini degistim sorun cozuldu arkadaslarinda dedigi gibi voltaj sorunu vardir yuksek geliyodur o yuzden islemci sapitiyor 

sevgim gercek olmasaydı aglayabilirmiydim.... aşkın benle olmasaydı nasıl gülebilirdim.. ates beni yaktıkça daha çok soğuyorum.. soğuyorum ben ateşi körükledikçe buz gibi donuyorum... bana şaşkın bakıyorlar onlarıda anlıyorum.. evvel zaman bir damla iken durumum... elhan derya hal buluyorum
Toplam Hit: 726 Toplam Mesaj: 6