folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder İlişkisel Veritabanı İle İlgili Sql Komutu Ve Tablo Yapısı Sorunum

İlişkisel Veritabanı İle İlgili Sql Komutu Ve Tablo Yapısı Sorunum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Arkadaşlar mesela 4 tane tablomuz var diyelim...

1. Tablo : Konular (konuid int, konuadi varchar): konuid burada primary key

2. Tablo : Mesajlar(mesajid int, konuid int, mesaj varchar, kullaniciid int): mesajid burada primary key. konuid ve kullaniciid ise foreign key

3. Tablo : Kullanicilar(kullaniciid int, kullaniciadi varchar, eposta varchar, gizlilikid int) kullaniciid burada primary key gizlilikid foreign key

4. Tablo : Gizlilik(gizlilikid int, epostagosterilsinmi tinyint) gizlilikid burada primary key

MYSQL ile InnoDB depolama motorunu kullanıyorum...

Sorum şu, öyle bir sql sorgusu lazım ki, konuya tıklanınca, konunun konuid ve konuadi yazdıralacak.

Konuya yazılan mesajlar ve o mesajı yazan kullanıcı adı ve o kullanıcının gizliliğinde yer alan epostagosterilsinmi stunundaki bilgisiyle listeleyerek yazdıracak sql komutu.

Bunu nasıl bir sql komutuyla yaparım?

Performans açısında büyük veritabanlarında sorun çıkarır mı?

Böyle bir yapı için daha performanslı bir veritabanı yapısı önerir misniz? Önerirseniz nasıl bir yapıya sahip olmalı?

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tqrL
    tqrL's avatar
    Erkek

SELECT Mesajlar.mesaj,Kullanicilar.kullaniciadi,Gizlilik.epostagosterilsinmi FROM Mesajlar

INNER JOIN Kullanicilar ON Mesajlar.kullaniciid=Kullanicilar.kullaniciid

INNER JOIN Gizlilik ON Kullanicilar.gizlilikid=Gizlilik.gizlilikid

WHERE Mesajlar.konuid=1

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Saolasın hocam diğer sorulamarıma cevap alamadım bu yüzden konuyu yukarı taşımak istiyorum.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yawuz
    yawuz's avatar
    Erkek

bende aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum management studio içinde bu kodu otomatik olarak üretebileceğimiz bir araç var mı ?

tahribat.com a can feda
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tqrL
    tqrL's avatar
    Erkek

yawuz bunu yazdı:
    -----------------------------

bende aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum management studio içinde bu kodu otomatik olarak üretebileceğimiz bir araç var mı ?

-----------------------------

evet Query menüsünden Design Query In Editor yada query ekranında sağ tıklayarak Design Query In Editor e tıklarsan görsel olarakta inner join sorguları oluşturabilirsin

Toplam Hit: 1048 Toplam Mesaj: 5