İlk Dandik Fiyat Arama Android Yazılımım (Fiyat Arama Motoru)
-
Program ne işe yaryor? Fiyat arama motorlarından veri çekip, yazdığınız ürünü internetteki mağazalarda arayarak en ucuz yeri bulmaya çalışıyor.
Ne için yaptım: Mobil programlama dersinde proje yapmamız istendi yoksa geçemeyecekmişiz. Bende yaptım ama dandik oldu biraz.
en az android 2.1 lazım. Android 2.2. ve 4.1 de denedim çalışıyor.
Bi boka yarar mı? Bilmiyorum açıkçası belki işinize yarar.
Projeden kaç aldım ? Hoca şimdilik kabul etmedi sempozyumu varmış maalesef 28 'inde bakacakmış. O yüzden tatilimi ertelemek zorundayım 3-4 gün boyunca.
Faydaları : Hoca iyiki proje vermiş zira çok şey anlamama yardımcı oldu.Hocamız saolsun genç ve kendini yenileyen birisi. Bizede bildiklerini aktarıyor.
Hoca projeyi kabul ederse belki markette yayınlayabilirim.
Örnek arama metinleri söyleyeyim:2 tb seagete, HTC 8x, motorola xt910 razr, macbook pro, samsung galaxy note 2 cep telefonu gibi.... (Sadece elektronik ürünler)
Neyse APK dosyasını aşıdadır..
http://yadi.sk/d/uOJnrZH01xHiq
Deneyip çalışıp çalışmadığını söylerseniz sevinirim. Birde programın adı main activity diyemi geçiyor onu sormak istiyorum mümkünse. Zira değiştiremedim o ismi sanırım projeyi oluşturukenki class ismi menüde gözüküyor.
-
emülatör de çalışıyor :) işe yarar mı bilinmez . çok sade olmuş güzel olmuş :)
-
Teşekkür ederim hocam. Cep telefonuna yükleyenler konuya geri dönüş yaparsa sevinirim. Proje sunumuna kadar ne eksiğim var bileyimde tamamlıyayım.
-
eline sağlık hoca ne olursa olsun bir proje bitirmek zordur :)
-
Hocam öncelikle çok güzel olmuş.Programın işime yarayacak çok teşekkür ederim.
Android 4.0.3 Sense 4.1 de düzgün şekilde çalışıyor.
Denemek için birkaç aramada yaptım
iyi güzel buluyor fakat Htc One X ve Htc One x+ aramalarında hiçbirşey farketmedi.Yani + sembolü hiçbirşeyi değiştirmedi.
Yakınmıyorum bu arada sadece ayrıntıları bilmek istersin diye düşündüm :)
Menüde sorunsuz ismi normal çıkıyor programın
Sadece menü tuşuna bastığımda settings bölmesi geliyor fakat settings e bastığımda hiçbirşey olmuyor.
Bunun dışında başka sıkıntı yok.
Bence o kadarda dandik olmamış bir iki düzeltmeyle muhteşem olabilir :)
Fiyatlara bakarken fiyat ürün firma yazan kısım sabit kalsa alt kısmı hareket etse bence daha güzel olabilir.
Birde mavi olmasa linkler güzel olacak gibi :).nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok ama.
Ayrıca linkler sorunsuz açılıyor o kısımdada sorun yok.
-
Hocam belirttiğin ayrıntılar için teşekkür ederim. Arama işlemi için herhangi bir iyileştime maalesef yapamam zira arama işlemini dediğim gibi internet sitesi üzerinden yaptığım için o işlemi internet sitesi yapıyor. Ben sadece sonuçları filtreleyip kullanıcıya html şeklinde sunuyorum. En fazla 200 sonuç çıkarttırıyorum zira outofmemory hatası aldım yorumlayıcılarda....
Aramaları biraz ayrıntılı yaparsanız daha iyi olur. Mesela "samsung galaxy s3" yazarsanız bu içeriğe sahip herşey çıkıyor.. "samsung galaxy s3 koruyucu kılıf" gibi. Mesela "samsung galaxy s3 cep telefonu" diye arama yaparsanız çok daha net sonuçlara ulaşıyorsunuz.
Linklerin renklerini değiştirebilirim. Ama renk tavsiyesi yaparsan daha iyi olur. Yani şimdi kırmızı yapsam başkası çıkıp turuncu yap diyebilir.
Birde sanırım stunları sayfaya tam sığdıramadım. Hala neden sığdıramadım bilmiyorum. Ama değiştiririm sanırım.
"Fiyatlara bakarken fiyat ürün firma yazan kısım sabit kalsa alt kısmı hareket etse bence daha güzel olabilir."
Bunu yapabilirim sanırım. < t h > < / t h >taglarına position:fixed yaparak. Ama sınavlarım başlıyor 5 tane finale girmedim mobil programlama dahil. Okul 1 sene uzadı zaten bari seneye fazla ders bırakmıyım. Ayın 24 ünden sonra bakarım inş bunada.
-
dandikfiyat.com satabilirim :D
-
DJ_Alper bunu yazdı
dandikfiyat.com satabilirim :D
Onu bırakta beleş bi mesir macunu yolla. Yıllardır avatarımı kullanıyorsun bi hediyen olsun.
DrKill tarafından 19/Oca/13 16:38 tarihinde düzenlenmiştir