İlk Defa Linux Kullanıyorum Ve Sorum Var.
-
Selam müridler, ilk defa linux kullanıyorum. Dün kazasız belasız dosya kaybı olmadan hdd yi gparted ile bölüp ubuntu kurdum. Ama sadece internette gezinebiliyorum.
Okulda Cad dersimiz var ve autocad 2007 yi linuxta wine ile çalıştıramıyorum. Hiç bir tepki vermiyor alet.
Ayrıca yine ders olarak visual basic görücez bu dönem onuda linux üzerinden kullanmanın bi yolu varmıdır ?
Ayrıca ubuntudan hosts dosyasını nasıl değiştiricem . etc klasörünün içinde hosts u buldum ama root yetkisi istiyor. nasıl root olarak bağlanıcam ubuntuya ?
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, bilen varsa yardım ederse çok sevinicem, teşekkürler.
-
Sudo nautilus de onunla degistir. Vb ve cadler windowsta stabil hic linuxta kasma. Ama ubuntu deposunda cad programi hatirliyorum. Wine how to autocad 2007 yaz cikar azicik ingilizce ile cozersin
-
hosts dosyası oldu. auto cad kurulumu fatal error veriyor, hazır kurulmuşu açılmıyor
-
hocam vb'yi linux altinda bence cok da dudukleme verim de alamazsin. Wine iyidir hostur ama bi windows degildir. bu tarz seyler icin tavsiyem VMbox'i kur. onun uzerinde calis.
-
hocam sanal makina üzerinden kullanılabiliyosa o zaman linuxun yanına windowsu geri kurayım ben en iyisi :| Hayallerim yıkıldı :|
-
mac kullanan adamın exe çalıştırabilir mi diye derdi olmazken,
linux'e geçen adamın neden ilk derdi bu oluyor.
windows da linux binary'leri çalıştırıyor mu?
-
hocam alışkanlıklar zorunluluklar ve bilmemezlik diye bi durum var.
Senelerdir win de kullandığım programların alternatiflerini bulup kurdum veya hazır kurulmuşu geldi
Dersler için lazım olan programlar var
Bide ilk defa linux kullanıyorum çözene kadar idare edebileceğim bi yol arıyorum o yuzden yani
-
o zaman müridin dediği gibi virtualbox takıl. kur içine xp istediğini yap.
donanım çok düşük değilse tabi.
virtualbox oyun dışında her şey için candır.
-
virtual box u deniyorum şimdi hocam teşekkür ettim, kendi xp driverini kendi yüklüyor dimi bu alet
-
OttomanSlap bunu yazdı
virtual box u deniyorum şimdi hocam teşekkür ettim, kendi xp driverini kendi yüklüyor dimi bu alet
Install Guest Additions seçersen menüden, driverları kurar virtualbox için.