İlk Yardım Konusunda Ne Kadar Bilgilisiniz?
-
bu sabah sevgilimle buluşacaktık. 1-2 saat önce aradı ve annesinin ağır derecede rahatsızlandığını söyledi. ambulans çağırmışlar falan, çok şükür düzelmiş. kız arkadaşımın ve ailesinin acil yardım konusunda pek bilgisinin olmadığını biliyorum. o an ki çaresizliğini tahmin edebiliyorum. gerçekten çok kötü bir durum. sevdiğiniz biri önünüzde can çekişiyor ve elinizden hiç bişey gelmiyor. benim gibi bi çoğunuzunda de acil yardım konusunda elle avuçla tutulur bir bilgisi olmadığını düşünüyorum. bir kardeşiniz olarak bir şeyler yaşamadan tedbirli olmanızı, bu konuda mutlaka bilgi sahibi olmanızı öneriyorum. sadece sevdiğiniz bi kişiyi herhangi bir kriz geçirirken düşünün. bir şeyler için geç kalmayın.
.lepusmorris
-
Bu konuda kendimi şanslı sayabilirim. Askerliğimi revirde yaptım. Enjeksiyondan sutur atma / almaya damar yolu açmaya solunum açmaya sunii tenefusten kalp masajına kadar yeteri bilgim var..
Gerçekten çok gerekli bir hatırlatma olmuş mürid. Herkesin az da olsa hayat kurtamayı deneyecek kadar bile olsa bilmesi gereken bi bilgi.
-
3 kere gittim ( ehliyet yüzünden :D ) + hastanede calisiyorum
ama inanin bana, böyle bir durum oldugunda soguk kanli degilsen faka bastin demektir.. insan aciz kaliyor...
hastanedeki reanimasyon kurslarindanda kactim hep, gitsem fena olmayacak aslinda :/
-
benim peder uçakta bayılmıştı ama öyle böyle bir bayılma değil en az yarım saat gözler döndü falan ölüyo zannetmiştim bırak ilkyardım yapmayı ilkyardıma muhtaç hale gelip uçağı ayağa kaldırmıştım,
Bu arada aklınızda bulunsun uçakta ne bir doktor ne bir ilkyardım bilgisine sahip kimse yok yapabildikleri birtek peçete tutmak başka bi cacıktan haberleri yok birde anons ediyorlar yolculardan doktor var mı diye.
kısacası bilmek gerek bilmeyi geçtim uygulayabilmek gerek
-
görmeyenler için up. dikkate alınması gereken bir uyarı.
-
güzel bilgiler bekliyorum. up. takipteyim.
-
Tıp okuyom ben yaaaa
-
-
böbrek taşı düşürdüğü sırada çektiği acıyı durdurmak için en acil olarak ne yapılabilir ?
-
zalimadam bunu yazdı:
-----------------------------
böbrek taşı düşürdüğü sırada çektiği acıyı durdurmak için en acil olarak ne yapılabilir ?
-----------------------------sancıyı acil olarak iğne ve serum durdurur. onun haricinde 1-2 gün içinde böbreği rahatlatacak hastayı kendine getirecek ve taşları kumları düşürecek bir ilaç biliyorum. bizzat kendimde denedim %100 çalışıyor. :)
kuşlar ve tavuklar yem yerken bir miktar taş ve kum yutarlar.
yuttukları taş ve kumu eritmeye yarayan "taşlık" denen organları vardır ki taşı kısa sürede eritecek kadar asit diyebileceğimiz bir madde salgılar.
aslında taşlık denen organın özü de "taşlık zarıdır". bu zarın kurutulmuşunu bir insan iyice ezip un haline getirip 1 çay kaşığı kadar olmak üzere aç karna bol su ile birlikte yutarsa, böbreğindeki taşlar eriyecektir.
bende 1-2 gün içinde fayda sağlamıştır.
taşlık zarı tavukçularda bulunabilir. kilo hesabından fiyatı fahiş derecede pahalı olup bir avuç alınması yeterlidir.
kullanımı: günde iki defa aç karna olmak üzere bir çay kaşığı kadar un haline getirilmiş şekilde bol su ile yutulabilir.