İmaj İle Klonlanan Sitemler Hakkında
-
Arkadaşlar eğer bilişim güvenliği gözüyle bakarsak, imajdan çoğaltılıp formatlanmış bir pc nin imajdan formatlandığını, daha önemlisi bu imajdan formatlama işleminin ne zaman yapıldığını nereden anlayabiliriz?
-
yükleme tarihine bakarsan oradan bulma ihrimalin var.
-
juniourfalcon bunu yazdı
yükleme tarihine bakarsan oradan bulma ihrimalin var.
Hocam olay o kadar basit değil sanırsam
-
Windows, program files klasörlerinin oluşturulma tarihlerine bak.
Tekrar baktım şimdi windows klasörü falan 16 temmuz gözüküyor. Kullanıcılar klasöründeki kullanıcı klasörüne bakarsan kurulum tarihi görünüyor.
DarkSkull tarafından 26/Ara/16 13:38 tarihinde düzenlenmiştir -
çalıştır / cmd / systeminfo
Not: Sistem kurulum tarihini öğrenmek için.
efsane_212 tarafından 26/Ara/16 13:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocalar anlatmak istediğim şu. İmajın içinde yazan kurulum tarihi 10 aralık 2010 olsun yani imaj bu tarihten sonra bir tarihte aynı pc den alınmış olsun. Ben bu imajı daha sonra aynı pc ye 10 ocak 2012 de yüklersem pc de kurulum tarihi hangisi görünür ve neden ?
-
3Dxsolid bunu yazdı
Hocalar anlatmak istediğim şu. İmajın içinde yazan kurulum tarihi 10 aralık 2010 olsun yani imaj bu tarihten sonra bir tarihte aynı pc den alınmış olsun. Ben bu imajı daha sonra aynı pc ye 10 ocak 2012 de yüklersem pc de kurulum tarihi hangisi görünür ve neden ?
2010 lu tarih görünür çünkü sistemi o tarihte kurdun imajı şöyle düşün 2010 da pc yi kapattım 2012 de açtım. Yeni bir kurulum yapmıyorsun. Windows'a klasör açarsan o günün tarihini verir ama sen windowsla bir iş yapmıyorsun. Sistem olay geçmişini çoğu kişi kapatmaz bu yüzden şunu yapabilirsin açarsın olay geçmişini ilk pc açıldı kapandı kayıtları 2010 da sonraki senin açtığın 2012 de arada kayıtlar kayıp bu şekilde bunun bir imaj olduğunu ve 2010 da kurulduğunu ama 2012 de tekrar aktif edildiğini anlayabilirsin
-
furkiak bunu yazdı3Dxsolid bunu yazdı
2010 lu tarih görünür çünkü sistemi o tarihte kurdun imajı şöyle düşün 2010 da pc yi kapattım 2012 de açtım. Yeni bir kurulum yapmıyorsun. Windows'a klasör açarsan o günün tarihini verir ama sen windowsla bir iş yapmıyorsun. Sistem olay geçmişini çoğu kişi kapatmaz bu yüzden şunu yapabilirsin açarsın olay geçmişini ilk pc açıldı kapandı kayıtları 2010 da sonraki senin açtığın 2012 de arada kayıtlar kayıp bu şekilde bunun bir imaj olduğunu ve 2010 da kurulduğunu ama 2012 de tekrar aktif edildiğini anlayabilirsin
İşin adli boyutundayım arkadaşlar. İş ciddi o yüzden...
-
3Dxsolid bunu yazdıfurkiak bunu yazdı3Dxsolid bunu yazdı
İşin adli boyutundayım arkadaşlar. İş ciddi o yüzden...
Hocam söyledilerimin neresi ciddi değil ? İnanmıyorsan al bugün imaj yarın aç tekrar makinaya bak tarihlere
-
istediğin kadar imaj al at fark etmez anakart kayıt altına aldığı için fark etmiyor örnek sen 2012 tarihinde imaj aldın bugün imaj attın burada hangi programla aldın bilmiyorum genellikle acronis kullanılır. sistem log kayıtlarında 2012 gözükür ama internet arayüzüne bağlandığın anda güncelleşitmeler gelir vs. uzar konu ama sana tavsiyem hdd arayüzüne bakmak bad sectörlerine veri yükleme silinmesi vs ne zaman yapılmış onlara bakabilirsin. yada recovery programları ile hdd eski verilere dönük bakabilirsin.