Imei No Klonlanmıştır Uyarı Mesajı...
-
Bugün gelen bir mesajı aynen yazıyorum;
YASAL UYARI
"35***3 imei numarası klonlanmıştır. Cihaz 30 gün içerisinde kapatılacaktır. Satın aldığınız yere başvurunuz."
Nedir bu durum anlamadım. Telefonu kipa diye bir alışveriş merkesinden almıştım.
Alalı da baya oluyor, 5 sene civarı. 5 sene olunca fatura falan kalmadı bende tabi.
Netten araştırdım aynı mesajı alanlar ve telefonu 2 senedir açık olanlar var, kimisinin de mesaj geldikten sonra 2 ay içinde kapnmış tel.
Bu sorunla karşılaşan oldu mu, yardımcı olabilecek olan var mı?
-
eski bi telefon warsa 5 liraya imeisini attırabiliosun bidahada kapnmaz rahat ol muhtelemen yabancı bi telefondur yurtdışı menseilidir oyüzdendir hocam
-
kullandığın GSM operatörünün müşteri hizmetlerini bir ara onlar ne yönlendirir seni.
-
rebelpirate bunu yazdı:
-----------------------------
kullandığın GSM operatörünün müşteri hizmetlerini bir ara onlar ne yönlendirir seni.
GSM operatörü ne yapsın bu durumda kardeşim : ) .. bugün adamın biri aynı nedenden dolayı aradı tel'inin imei'sini klonlamışlar salak herif hesabını bizden soruyor 20 dk kafa ütüledi..git telefoncuya eski bi telefonun imei'sini klonla sende 5 lira ya -
Lemuria bunu yazdı:
rebelpirate bunu yazdı:
GSM operatörü ne yapsın bu durumda kardeşim : ) .. bugün adamın biri aynı nedenden dolayı aradı tel'inin imei'sini klonlamışlar salak herif hesabını bizden soruyor 20 dk kafa ütüledi..git telefoncuya eski bi telefonun imei'sini klonla sende 5 lira ya
-----------------------------internette görmüştüm bir arkadaş müşteri hizmetlerini arayarak çözmüş. bu arkadaşta bir denesin diye söyledim
-
rebelpirate bunu yazdı:
-----------------------------Gsm operatörünü aradım biraz önce onlar telefonun nokia olmasından dolayı bir nokia teknik servisi ile görüşmemi ve oradan alınacak imei orjinallik belgesi ile ait olduğum gsm operatörünün bayiine gitmemi tavsiye ettiler.
Yarın öğlene kadar bi koşuşturcam bu iş için artık dedikleri şekilde hallolur inşallah...
-
biri imei numaranı başka bir telefona klonlamış
muhtemelen amerika menşeili bir telefon yurt içine girince böyle bir şey olmuştur
imei orjinalliğini telefon kutusuyla ispatlayabilirsin
pek tabi 5 yıllık kutu halen duruyorsa
seri numarası-imei no eşleşmesine bakarlar hallederler
hayata isyan edip bu kadar ne uğraşacam dersen eğer
köprü altı telefoncularından birine gidip başvurabilirsin
onlar da derdine derman olabilir
ps: bu olay telefonu artık değiştirmenin vakti anlamına gelen bir ilahi mesaj da olabilir=)
-
telefoncuya falan verdin mi hocam.
senin imei'yi yürütmüş olabilirler mi?
-
fake olarakta atıyorlar ipneliğine.
sen yinede mesajdaki imei no.su ile *#06# yapıp telefonun orjinal imeisini karsılastır,ondan sonra yap napacaksan.
-
Telefoncudan geçmedi değil alet.
Bir ara vermiştik artık günahı boynuna ordan mı çektiler anlamadım.
Bir mesaj da diğer bi telefona geldi ona baktığımda uyuşmadığını gördüm, ama benim bu telefona uyuyor.
Sistem saçma zaten ya.
Baktın imei kopylanmış sen o telefonu buluyorsun ve o hatta GSM yardımı ile YASAL UYARI diyerek mesaj atabiliyosan git o zaman kim klonladıysa onun telini kapat.
Nasılsa ilk alınan telefon haliyle orjinal olan. Bu kadar kafa basmıyor mu bunların kapat işte ikinci nerde kullanılıyosa.
Hayır millet tamam bir korsanlık yapıyorda orjinal olan neden mağdur edilip uğraştırılıyor anlamam...