İmzayla İlgili Yardıma İhtiyacım Var
-
arkadaşlar ben 1tane son ödeme tarihi belirtilmemiş senet aldım birisinden bu senedi 5 yıl sonra son ödeme tarihini atıp kendim. icraya verebilirmiyim yada 10 sene sonra yazıp verebilrmiyim. çünkü üzerinde son ödeme tarihi yok.
2. sorum ise aynı kişiden 2 senet büyüklüğünde boş bi kağıda imza aldım bana neyim var neyim yok alabilirsin dedi. güvence verdi boş kağıdı nasıl değerlendirebilirim adamın 1 tane arabası var icraya versem eve icra gidiyor direk mallarını almam için ne yapmam lazım... -
Elindeki vadesi belirtilmeyen senedi aynı kalem ile doldurup vadeyide istediğin tarihe atabilirsin.
Eğer ilerki bir zamanda adli bir anlaşmazlık durumu yaşamak istemiyorsan senet üzerinde karalama, düzeltme yapmamaya, kalem oynatmayaya dikkat et, muhakkak tüm bölümleri aynı kalem ile doldur.
Boş kağıt olayında ise; istersen boş bir senet şablonu ayarla pc'de. Daha sonra aynı boyutlarda 3-5 tane kağıt al, elindeki boş kağıttaki imza yerini felan iyice ayarla, 3-5 kağıt ile deneme yanılma yönetmi yap, şablonu oturtunca imzalı kağıdı kullan.
-
İlk sorun için cevap:
Bonoda vade tarihi zorunlu unsur değildir.Eğer bonoda vade tarihi belirtilmemiş ise,bono görüldüğünde ödenir.Yani düzenlenme tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde defalarca kez düzenleyene ibraz edip bedeli isteyebilirsin.Bu 1 yılın bitiminden sonra 3 yıl zaman aşımı süresi var..
Sen 5 senelik senet diyorsun,zaman aşımına uğramış,eğer sen oraya tarih atarsan senette tahrifat yapmış olacaksın..
İkinci sorun için cevap:
Adam açık bono düzenlemiş sana,bonoda muayyen bir bedel olmalıdır.İmzanın üst tarafına,ev araba değil,muayyen bir bedel (para bedeli) yazacaksın.
-
açık bonoda muayyen bir bedel olması lazım demişsiniz nasıl ne yazıcam örnek verebilirmisiniz
-
hocam,muayyen,yani belirli bir bedel,misal 5TL,10TL,5678 TL gibi.Yabancı para da olabilir.
-
benim dershane de imzaladığım senettede tarih vs. yoktu. :S bişi yapamam dimi