İndirimli Ucak Bileti Alabilen ?
-
müridler biraz acil bir durum söz konusu.
herhangi bir havayolundan indirimli ucak bileti hakkı bulunan, kullanamayacak olan veya benzer bir hakkı elinde bulunan var mıdır ?
-
Abi skyscanner'dan baktın mı biletlere hiç?
-
ataturkcu1 bunu yazdı
Abi skyscanner'dan baktın mı biletlere hiç?
skyscanner uçak bileti satmaz. Sadece görüntüleme yaptırır ve sizi oraya yönlendirir.
Reklam ile gelirlerini sağlarlar.
ucuz uçak bileti diye bir şey sadece yurt dışında olur.
En ucuz uçak bileti sadece havayollarnın kendi sitedinde bulunur.
Bunun dışında değişim zaten yapılmaz isim soy isme kesilir bilet.
Promosyon felan olan varsa elinde ki o kişi kullanmayacaksa sen bu promosyonla ucuza uçarsın.
Kolay gelsin
-
oraya da bakmıstım da.
@snipertr
abimin kredi kartındaki puanlarla pegasus'tan benim adıma bilet düzenlenebiliyordu, iptal edildi kart.
veya mil puanı da baska birisinin adına kullanılabiliyor diye biliyorum.
-
evet kullanabilirsin. Diye biliyorum.
Her hangi bir acentayı ararsan yada ben içeriye yönlendireyim seni ordan yardımcı olsunlar onların bilgisi daha yüksek.
Ancak tekrar ediyorum burdan yada her hangi bir acentadan alırsan komisyon bedeli kesiyorlar. En ucuz havayolu şirketlerinin kendi sitesinden almak
-
yurtdışı mı yurtiçi mi?
-
Uçak bileti konusunda tecrübe ettiğim bir kaç şey var.
HURAFELER
BİR: Her zaman bilet sorgula ucuza denk gelince alıyorusn
İKİ: Geceleyin bak 12 den sonra ucuza bilet oluyoo
Diye iki hurafe vardı bu iş öyle değil.
GERÇEKLER
İndirimli bilet bulabileceğin iki havayolu var. PEGASUS ve SUN EXPRESS bunlarda taa aylar öncesinden ucuza bilet satarlar. Sitelerinde bunu BÜYÜK BÜYÜK yazarlar. Şimdiden 2014 bileti satıyorlar. THY den Anadolu jetten felan ucuz bilet alaman
Senin konuya gelirsek sanmıyorum ucuza bilet bulabileceğini eğer yakın bir tarihse heleki trabzon istanbul gibi uzun bir yolculuksa baya fazladır.
-
biliyorum dostum, onlardan da haberim var.
benim demek istedigim, belki abimdeki gibi puanı olan birileri vardır diye düsündüm.
bir de söyle bir enteresanlık var, anadolu jet'te 15 agustos'taki ucuslardan birisi 89 liraydı, diger bedeller haric.
sayfayı 1-2 kere degistirdim 169 oldu, hatta su an kontrol ettim yine aynı, toplam 171 lira diyor.
ileri geri yaptım, tekrar 89'a düstü o sekilde aldım bileti.
peki bu sacmalıgın mantıgı nedir ? o an 171 liralık islemi onaylasak o parayı alacak ama sayfayı degistirince 100 liraya düstü yine ?
-
zeybekustasi bunu yazdı
Uçak bileti konusunda tecrübe ettiğim bir kaç şey var.
HURAFELER
BİR: Her zaman bilet sorgula ucuza denk gelince alıyorusn
İKİ: Geceleyin bak 12 den sonra ucuza bilet oluyoo
Diye iki hurafe vardı bu iş öyle değil.
GERÇEKLER
İndirimli bilet bulabileceğin iki havayolu var. PEGASUS ve SUN EXPRESS bunlarda taa aylar öncesinden ucuza bilet satarlar. Sitelerinde bunu BÜYÜK BÜYÜK yazarlar. Şimdiden 2014 bileti satıyorlar. THY den Anadolu jetten felan ucuz bilet alaman
Senin konuya gelirsek sanmıyorum ucuza bilet bulabileceğini eğer yakın bir tarihse heleki trabzon istanbul gibi uzun bir yolculuksa baya fazladır.
Thy de şuand kontrol edebilirsin kasım ayına biletler 9 tl den başlıyor. Vergilerle 50 tl civarı olur...
Uçak bileti satış sistemi şu şekildedir:
Promosyon ve normal biletler var. Bir uçakta en fazla 5 koltuk promosyon olur.
Normal biletler de (bussiness ve ekonomi) promosyon biletlerden pahalıdır. Ve uçak doluluk oranı arttıkça fiyat ta artar.
Doğal olarak bilet fiyatının düşme olasılığı yok. Extra promosyon yapan firma olursa olur.
Yada çok ileri bir tarihe alırsanız uçak boş ise promosyon yakalarsanız alabilirsiniz.
Amedeus & Troya sistemlerini kullanan ve IATA üyesi olan tüm hava yolları bu sistemdedir. THY Troya kullanıyor.
-
ben tur şirketlerine vs anlaşmalı olduğu zamanlar ancak ucuza bilet sağlanıyor diye biliyorum