Ing-Türk Sözlük Ve Databank
-
hocalar ingilizce kitap okuyacam da kelime bulmak zor geliyo sözlükte. Ben de bir databank almaya karar verdim nette biraz araştırdım ama bu körebe gibi oldu sizden kullanan yada ne biliyim satan falan varmı databank gibi şeylerden.İsteğim ürünün çok pahallı olmaması(konuşan sözlüğe falan gerek yok) kelime haznesi geniş olsun İng-Türk ,Türk-İng çeviri yapsın yeter
-
dostum telefonun program yuklemeyı desteklıyorsa slovoEd war 24bine yakın kelime var içinde herturlu işini gorur yenıden databank almana gerek yok tele yukle işini gorur. maxicep.comda rahatlıkla bulursun
-
hocam 6300 var ona uyarmı ki :S
-
hocam verdigim siteyi incele ayrıntılar var onda sanırım uyar
edit: hocam mesela ben bunu buldum telefonuna uygun
-
hemen deniyorum saol seadog :)
-
eyv dostumbu şimdilik işimi görür ama yukardaki yardım isteğim de hala geçerli çünkü daha profesyonel bişilere ihtiyacım olacak
-
eğer öğrenme amacın yoksa kullan fakat o kelimeyi öğrenmek istiyorsan aklında kalsın istiyorsan normal sözlük kullanmanı tavsiye ederim.
-
K4R4B4S4N hocam ben öğrenmek istiyorum fakat bunu almak istememin sebebi kitap okurken kullanmak malum sözlük bu konuda bayağ sıkıcı ve zaman alıcı oluyor :)
-
Hoca nette görmüştüm ben bi şeyler, baya bi ara geçti. Senin aradığın şey diye düşünüyorum.
Elamanlar kalem gibi elektronik sözlük yapmıştı, kitabın ya da ne okuyorsan o kelimenin üzerine tutunca sana kelimenin anlamını gösteriyordu.
Yani belirli fontlardaki yazıları algılıyor ve beklemeksizin türkçesini gösteriyordu. Sesli uyarı vs. gibi şeylerde vardı sanırım.
Bi araştır bunu :) Ben 5-6 sene önce databank mı ne ondan almıştım 100 tl'ye (cep telefonu kadar bi şey), o da duruyor bir yerlerde ama güncelliğini koruyor mudur bilemiyorum.
-
yok hoca tarayıcılı kaleme gerek yok bildiğin data bank şeklinde sözlük istiyorum nette var bayağ ama ben sorayım deddim kullanıp ta menun olduğunuz yada olmadığınız bir moddel falan var mı diye