folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce / Mesleki İngilizce Öğrenmek İstiyorum.

İngilizce / Mesleki İngilizce Öğrenmek İstiyorum.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

ingilizce öğrenip kendimi geliştirmek istiyorum. İlerde meslek konusunda çok ihtiyacım olacak çünkü bunu nasıl yapabilirim. Üniversiteye yeni başlayacam

okuyacağım bölüm çok fazla ingilizce gerektirmesine rağmen türkçe bir bölüm. Üniversitede ek olarak ingilizce derslerine girebilir miyim? Girsem ne kadar

katkı sağlar. Çok bir şey katmaz bana diye düşünüyorum. Dışardan kursa başlasam kaç yıl devam etmem gerekir yeterli olur mu?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Hocam bak Sultanahmet seyyar satıcıları çatır çatır ingilizce konuşuyo. Her şey pratikte bitiyor. Önce adam gibi kursa git, kuralları öğren. Bol bol ingilizce kitap oku. Sonra da fırsat buldukça pratik yap ama orda ama burda. Turistlerle konuş röportaj ayağına falan. Adam gibi uğraşırsan 1 senede ciddi mesafe alırsın. İngilizce kolay bi dil

We can be more, we can be much more.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

üniversite de hazrlık sınıfında ingilizce görenlerin derslerine girebilir miyim?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CRASH
    CRASH's avatar
    Erkek

@konpi :  iyi de akademik ingilizce öğrenilmez ki o şekilde... (edit: ingilizceye başlangıç için söylemişsin pardon :) )

@sLeymN :  ingilizce seviyene bağlı. yani upper intermediate altındaysan (genelde hazırlık okulları, b2 -upper intermediate- seviyesine hazırlar öğrencileri. proficiency sınavları da bu seviyededir zaten) ve öyle bir imkanın varsa almalısın o dersleri. eğer ingilizce biliyorsan fakat akademik ingilizce öğrenmek istiyorsan hazırlık okulu pek bir işine yaramayacaktır muhtemelen. ama oradaki öğretim görevlilerinden gerekli kaynakları temin edebilirsin..

The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

CRASH bunu yazdı:
    -----------------------------

@konpi :  iyi de akademik ingilizce öğrenilmez ki o şekilde... (edit: ingilizceye başlangıç için söylemişsin pardon :) )

@sLeymN :  ingilizce seviyene bağlı. yani upper intermediate altındaysan (genelde hazırlık okulları, b2 -upper intermediate- seviyesine hazırlar öğrencileri. proficiency sınavları da bu seviyededir zaten) ve öyle bir imkanın varsa almalısın o dersleri. eğer ingilizce biliyorsan fakat akademik ingilizce öğrenmek istiyorsan hazırlık okulu pek bir işine yaramayacaktır muhtemelen. ama oradaki öğretim görevlilerinden gerekli kaynakları temin edebilirsin..

hocam çok fazla ingilizcem olduğu söylenemez. Anadolu lisesi mezunuyum ordan öğrendiklerim var. İlk önce sanırım genel olarak çalışmam lazım sonra mesleki kıskına yönelmem.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:

CRASH bunu yazdı:

hocam çok fazla ingilizcem olduğu söylenemez. Anadolu lisesi mezunuyum ordan öğrendiklerim var. İlk önce sanırım genel olarak çalışmam lazım sonra mesleki kıskına yönelmem.

hocam ben bu yıl beginner ile basladım sımdı yapılan duzey belırlemelerde gramer vocabulary olarak advance seviyeyi rahat cıkartıyorum.ve en onemlısı makalelerın nerdeyse hepsını rahatca anlıyorum

eger seviyen pre-int falansa cok daha kolay.once akademıkte grammar hatasına yer olmadıgı ıcın ıyı bı grammar kıtabı ıle sevıyenı pekıstır.grammar in use intermediate tavsiyemdir.els inside &out ta kullanabılırsın bu turkcedır ama gercekten cok detaylı hersey var grammar ıcın

bu sırada yavas yavas readıngler yap.bır suru readıng kıtabı var yada bızım okulda verılen makalelerden olusmus reading serisi var istersen onlardan yollayabılırım.

ama genel readıng serisi için tavsıyem.more to read 1 den baslayıp kelımelerı ıle beraber temiz bi calısman.ondan sonra makaleler içeren reading kitapları.

ve academic seviye için en iyi katkıyı saglayan kıtap Essential Academic Vocabulary bize bunu ezberleyin dediler rahat edersiniz diye gercekten de oyle yani

en son listening ve writing olarak

writingte iş grammar ve vocabulary e bakar bu ıkısını intermediate sevıyeye tasımadan baslamanın bı mantıgı yok

listening ve speaking icin bize adamın bırı gecıp okuyodu 15 dk bız yazardık bos kagıda sonra sorular verılır oyle cevaplardık.boyle uygulamalar listening i gercekten cok acayıp ılerletiyor.ama speaking icin degisik pratık yolları var onları deneyebılırsın.bı fılmı 15 defa falan ızleyerek yapılıo tam bılmıyom toefl forumalrında var ama işe yarıyor.boyle telaffuzunu duzelten arkadaslarım oldu.

Toplam Hit: 1238 Toplam Mesaj: 6