İngilizce Bilen Müridler (Yardım Gerek)
-
Muridler, ataturk hava limanında stajdayım ve son haftama girdim. Staj suresince yapmam gereken bir çeviri odevim vardı fakat yapamadım. Biraz uzun bi yazı ama dandikte olsa bi çeviri olusturabilecek olan, ya da olayın turkcesinide bulabilecek olan varsa da yardımı olur.
Bir uçak kazası hikayesi, vikipedide mevcut, "Gol Transpores Aereos Flight 1907" bu kazanın çevirisi lazım.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gol_Transportes_A%C3%A9reos_Flight_1907 vikipedideki yazı bu.
bu da itusozlukte ilgili buldugum entry: http://www.itusozluk.com/goster.php/gol+transportes+aereos+flight+1907
Bunlardan baska "hayrına" bana yardımı dkunabilecek, bos zamanında ugras arayan muridler var mı? Vallahi duacınız olurum hacılar :) yapamazsam imzalatamam defteri :/
-
http://www.dizimag.com/ucak-kazasi-raporu-1-sezon-50-bolum-izle-ucak-neye-carpti-dizi.html arkadaşım bu o kazayla ilgili türkçe belgesel belki yardımı dokunur.
-
aa o diziyi izliyordum fakat 50. bolume kadar gelmedim, ordada varmıs demek çok sagol izleyeyimde en azından bi bilgi sahibi olurum. artık gece çalısıp kascaz çevircez aq
Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 14:55'da erdemcakmak tarafından düzenlendi. -
Gol Transportes Aéreos Flight 1907 (ICAO: GLO 1907) was a Boeing 737-8EH, registration PR-GTD, on a scheduled passenger flight from Manaus, Brazil, to Rio de Janeiro. On 29 September 2006, just before 17:00 BRT, it collided in midair with an Embraer Legacy business jet over the Brazilian state of Mato Grosso. All 154 passengers and crew aboard the Boeing 737 were killed when the aircraft broke up in midair and crashed into an area of dense rainforest, while the Embraer Legacy, despite sustaining serious damage to its left wing and tail, landed safely with its seven occupants uninjured.[1][2][3 Gol Ulaşımın 1907 kodlu uçuş Boing 737-8EH uçağıyla, PR-GTD kayıtlı uçuş Manuas dan Brezilyada Rio de jeneiroya gerçekleşti. 29 eylül 2006 da saat henüz 17:00 den önce Brezilyanın üzerinde Mato Grosso etrafında havada Embraer Legacy adlı iş jetiyle çarpıştı. Uçak havada dağılıp yağmur ormanlarına düştüğünde 154 yolcu kabin ekibiyle birlikte Boing 737 de ölmüştü. Embraer Legacy ise sol kanadında ve kuyrukta ciddi hasar olmasına rağmen kazadan yara almadan güvenle 7 oturanlara indi.
kendimi denemek için çevirdim hükümsüzdür :D
Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 15:32'da zeybekustasi tarafından düzenlendi. -
zeybekustasi bunu yazdı:
-----------------------------Gol Transportes Aéreos Flight 1907 (ICAO: GLO 1907) was a Boeing 737-8EH, registration PR-GTD, on a scheduled passenger flight from Manaus, Brazil, to Rio de Janeiro. On 29 September 2006, just before 17:00 BRT, it collided in midair with an Embraer Legacy business jet over the Brazilian state of Mato Grosso. All 154 passengers and crew aboard the Boeing 737 were killed when the aircraft broke up in midair and crashed into an area of dense rainforest, while the Embraer Legacy, despite sustaining serious damage to its left wing and tail, landed safely with its seven occupants uninjured.[1][2][3 Gol Ulaşımın 1907 kodlu uçuş Boing 737-8EH uçağıyla, PR-GTD kayıtlı uçuş Manuas dan Brezilyada Rio de jeneiroya gerçekleşti. 29 eylül 2006 da saat henüz 17:00 den önce Brezilyanın üzerinde Mato Grosso etrafında havada Embraer Legacy adlı iş jetiyle çarpıştı. Uçak havada dağılıp yağmur ormanlarına düştüğünde 154 yolcu kabin ekibiyle birlikte Boing 737 de ölmüştü. Embraer Legacy ise sol kanadında ve kuyrukta ciddi hasar olmasına rağmen kazadan yara almadan güvenle 7 oturanlara indi.
Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 15:32'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.
-----------------------------killed ne la? :D died olacak o :D
valla bende hidromek stajında son haftadayım doldurmam gereken bi defterim var yoksa çevirirdim la :((
-
tamam raat olun hallediyorum ben :d uçak kazası raporu iyi oldu tekrar tskkürler skzt :D
-
SweetyVolty bunu yazdı:
-----------------------------zeybekustasi bunu yazdı:
-----------------------------Gol Transportes Aéreos Flight 1907 (ICAO: GLO 1907) was a Boeing 737-8EH, registration PR-GTD, on a scheduled passenger flight from Manaus, Brazil, to Rio de Janeiro. On 29 September 2006, just before 17:00 BRT, it collided in midair with an Embraer Legacy business jet over the Brazilian state of Mato Grosso. All 154 passengers and crew aboard the Boeing 737 were killed when the aircraft broke up in midair and crashed into an area of dense rainforest, while the Embraer Legacy, despite sustaining serious damage to its left wing and tail, landed safely with its seven occupants uninjured.[1][2][3 Gol Ulaşımın 1907 kodlu uçuş Boing 737-8EH uçağıyla, PR-GTD kayıtlı uçuş Manuas dan Brezilyada Rio de jeneiroya gerçekleşti. 29 eylül 2006 da saat henüz 17:00 den önce Brezilyanın üzerinde Mato Grosso etrafında havada Embraer Legacy adlı iş jetiyle çarpıştı. Uçak havada dağılıp yağmur ormanlarına düştüğünde 154 yolcu kabin ekibiyle birlikte Boing 737 de ölmüştü. Embraer Legacy ise sol kanadında ve kuyrukta ciddi hasar olmasına rağmen kazadan yara almadan güvenle 7 oturanlara indi.
Mesaj 23 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 15:32'da zeybekustasi tarafından düzenlendi.
-----------------------------killed ne la? :D died olacak o :D
valla bende hidromek stajında son haftadayım doldurmam gereken bi defterim var yoksa çevirirdim la :((
-----------------------------yoo killed olacak.
kazalarda vs. killed kullanılır.
-
önemli değil :)
-
Gol Transportes Aéreos Flight 1907 (ICAO: GLO 1907) was a Boeing 737-8EH, registration PR-GTD, on a scheduled passenger flight from Manaus, Brazil, to Rio de Janeiro.
Gol hava taşımacılığı 1907 uçuşu (ICAO: GLO 1907) ,bir Boeing 737-8EH ile Brezilya Manudan Rio de Jenerio ya palnlı seyahat ( yolcu ) PR-GTD kayıtlı bir uçuştu..
On 29 September 2006, just before 17:00 BRT, it collided in midair with an Embraer Legacy business jet over the Brazilian state of Mato Grosso
29 Eylül 2006 da tam da brezilya saatiyle 17:00 den önce Brezilya eyaleti Mato Grossoda bir Embraer Legacy iş jetiyle havada çarpıştı..
All 154 passengers and crew aboard the Boeing 737 were killed when the aircraft broke up in midair and crashed into an area of dense rainforest
Boeing 737 deki 154 yolcunun tümü ve mürettebat havadaki çarpışma ve uçağın parçalanmasıyla öldü ve sık yağmur ormanlarına düştü..
Legacy, despite sustaining serious damage to its left wing and tail, landed safely with its seven occupants uninjured
Oysa Embraer Leagcy solkanadında ki ve kuyruğundai hasara rağmen içindeki yedi yaralanmadan güvenle iniş yaptı..
-
The accident, which triggered a crisis in Brazilian civil aviation, was the deadliest in that country's aviation history at the time, surpassing VASP Flight 168, which crashed in 1982 with 137 fatalities near Fortaleza
Meydana gelen kaza Brezilay sivil havacılığında krize yolaçtı ve o güne kadar ar bu ülkenin havacılık tarihinin meydana gelmiş 1982 yılında Fortaleza yakınlarındaki 137 kişinin ölümüyleı VASP 168 uçuşundaki kazadan da ölümcüldü
It was subsequently surpassed by TAM Airlines Flight 3054, which crashed on 17 July 2007 with 199 fatalities.
Bu daha sonra TAM Airlines Flight 3054 uçuşunda 17 Temmuz 2007 de meydana gelen kazada 199 ölümle aşıldı..
It was also the deadliest aviation accident involving a Boeing 737 (all series) aircraft at that time.
Bu aynı zmanada bir Boeing 737 (tüm türleri) uçağının karıştığı en ölümcül kazaydı
It was subsequently surpassed by Air India Express Flight 812, which crashed at Mangalore, India, on 22 May 2010 with 158 fatalities.
Bu daha sonra Air India Express 812 uçuşunda hindistan mangalorede 22 Maysıs 2010 da meydana gelen kazada 158 kişinin ölümüyle aşıldı ( 158 199 dan küçük mama böyle yazmış wiki bi araştır. )
The accident was investigated by both the Brazilian Air Force's Aeronautical Accidents Investigation and Prevention Center (Portuguese: Centro de Investigação e Prevenção de Acidentes Aeronáuticos (CENIPA)) and the U.S. National Transportation Safety Board (NTSB), with a final report issued on 10 December 2008.
Kaza Brezilya Hava Kuvvetleri Havacılık Kazaları Soruşturma ve Önleme merkezi ve Birleşik Devletler Ulusal Taşımacılık Kurulu nun her ikisi tarafından da soruşturuldu ve sonuç rapor 10 Aralık 2008de açıklandı.
CENIPA concluded that the accident was caused by errors committed both by air traffic controllers and by the American pilots, while the NTSB determined that all pilots acted properly and were placed on a collision course by a variety of "individual and institutional" air traffic control errors.
CENIPA Hava trafik kontrolörlerinin ve Ameriakn pilotlarının hatalarının kazaya neden olduğu sonucuna vrırken buna rağmen NTSB hava trafik kontrolörlerinin kişisel ve kurumsal hatalarının kazanın meydana gelmesine yol açtığını saptadı
AŞŞA YUKARI BÖYLE
-
ltcelik bunu yazdı:
-----------------------------The accident, which triggered a crisis in Brazilian civil aviation, was the deadliest in that country's aviation history at the time, surpassing VASP Flight 168, which crashed in 1982 with 137 fatalities near Fortaleza
Meydana gelen kaza Brezilay sivil havacılığında krize yolaçtı ve o güne kadar ar bu ülkenin havacılık tarihinin meydana gelmiş 1982 yılında Fortaleza yakınlarındaki 137 kişinin ölümüyleı VASP 168 uçuşundaki kazadan da ölümcüldü
It was subsequently surpassed by TAM Airlines Flight 3054, which crashed on 17 July 2007 with 199 fatalities.
Bu daha sonra TAM Airlines Flight 3054 uçuşunda 17 Temmuz 2007 de meydana gelen kazada 199 ölümle aşıldı..
It was also the deadliest aviation accident involving a Boeing 737 (all series) aircraft at that time.
Bu aynı zmanada bir Boeing 737 (tüm türleri) uçağının karıştığı en ölümcül kazaydı
It was subsequently surpassed by Air India Express Flight 812, which crashed at Mangalore, India, on 22 May 2010 with 158 fatalities.
Bu daha sonra Air India Express 812 uçuşunda hindistan mangalorede 22 Maysıs 2010 da meydana gelen kazada 158 kişinin ölümüyle aşıldı ( 158 199 dan küçük mama böyle yazmış wiki bi araştır. )
The accident was investigated by both the Brazilian Air Force's Aeronautical Accidents Investigation and Prevention Center (Portuguese: Centro de Investigação e Prevenção de Acidentes Aeronáuticos (CENIPA)) and the U.S. National Transportation Safety Board (NTSB), with a final report issued on 10 December 2008.
Kaza Brezilya Hava Kuvvetleri Havacılık Kazaları Soruşturma ve Önleme merkezi ve Birleşik Devletler Ulusal Taşımacılık Kurulu nun her ikisi tarafından da soruşturuldu ve sonuç rapor 10 Aralık 2008de açıklandı.
CENIPA concluded that the accident was caused by errors committed both by air traffic controllers and by the American pilots, while the NTSB determined that all pilots acted properly and were placed on a collision course by a variety of "individual and institutional" air traffic control errors.
CENIPA Hava trafik kontrolörlerinin ve Ameriakn pilotlarının hatalarının kazaya neden olduğu sonucuna vrırken buna rağmen NTSB hava trafik kontrolörlerinin kişisel ve kurumsal hatalarının kazanın meydana gelmesine yol açtığını saptadı
AŞŞA YUKARI BÖYLE
-----------------------------hocam çok saol eywallah. ben hallettim sayenizde, tesekkurler