folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder İngilizce Bilenler ( Çeviri Yaptım Kontrol Gerekiyor, Kısa, Acil)

İngilizce Bilenler ( Çeviri Yaptım Kontrol Gerekiyor, Kısa, Acil)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Selamlar , aşağıdaki metni türkçeden ingilizceye çevirdim. Bilenler kontrol edebilir hatalarımı söylerse sevinirim. Yarına götüreceğim.. ( başarıpda çeviremediğim yerler var aztek yazısnının örnekleri mesela. onlara yardımcı olursanız sevinirim :D )

Teşekkürler..

Aztekler

Aztekler bugünkü orta Meksika bölgesinde 14. ve 16. yüzyıllar arasında yaşamış bir Orta Amerika halkıdır. Zengin bir mitoloji ve kültürel mirasa sahip Azteklerin başkenti, günümüzde Ciudad de Mexico'nun bulunduğu Texcoco Gölü'nün ortasında yeralan Tenochtitlan kentiydi. Çok büyük bir uygarlık kurmuşlardı. Hernan Cortes'in Meksika'yı toprağa katma sırasında yapılan ve Tenochtitlan kuşatması olarak bilinen savaş sonucunda Aztekler yenilmiş ve güçlerini kaybetmişlerdir. Ayrıca dünyanın en büyük piramidi Meksika'da Cholula de Rivadabia'da bulunur. Azteklere ait piramit 182.107 metrekare alan üzerine kurulmuştur ve yüksekliği 54 metredir.

Aztek yazısı

Aztek yazısı da Maya yazısı gibi, ideogramların ve sesleri belirten fonetik sembollerin bir karışımından oluşmuştur. Yani bazı resim karakterleri nesneleri ve düşünceleri ifade ederken, bazıları da sesleri ifade ediyordu. Örneğin bir Meksika kenti olan Coatlan ("Yılanların yeri") kentinin adı coatl hecesini dile getiren yılan resminin yanısıra diş ("tlan") işaretinin belirtilmesiyle yazılıyordu. Aynı şekilde Coatepec ("Yılanlı tepenin yeri") adı yine yılan hecesini dile getiren yılan resminin yanısıra tepe ("tepec") işaretinin belirtilmesiyle yazılıyordu. Eldeki mevcut Aztek el yazmalarının sayısı 500 civarındadır.

Aztecs

Aztecs are member of an ancient empire situated in present day Mexico. They’ve lived in 14th 15th and 16th centuries. The capital of the Aztecs who had generous mythology and cultural heritage was Tenochtitlan town. They’ve created gorgeous civillization! They’ve lost their power with Tenochtitlan siege.And also the worlds biggest pyramid is in Mexico, Cholula de Rivadabia. That pyramid covers 182.107 m2 and 54 meters height.

The Aztec Calligraphy

Aztec calligraphy is formed by some phonetic symbols like Mayan. Some of symbols are meaning things and ideas , other symbols are meaning sounds.

We have known about 500 Aztec Handwritings so far today…

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekyoldewrim
    tekyoldewrim's avatar
    Erkek

Noneyim bunu yazdı:
    -----------------------------

Selamlar , aşağıdaki metni türkçeden ingilizceye çevirdim. Bilenler kontrol edebilir hatalarımı söylerse sevinirim. Yarına götüreceğim.. ( başarıpda çeviremediğim yerler var aztek yazısnının örnekleri mesela. onlara yardımcı olursanız sevinirim :D )

Teşekkürler..

Aztekler

Aztekler bugünkü orta Meksika bölgesinde 14. ve 16. yüzyıllar arasında yaşamış bir Orta Amerika halkıdır. Zengin bir mitoloji ve kültürel mirasa sahip Azteklerin başkenti, günümüzde Ciudad de Mexico'nun bulunduğu Texcoco Gölü'nün ortasında yeralan Tenochtitlan kentiydi. Çok büyük bir uygarlık kurmuşlardı. Hernan Cortes'in Meksika'yı toprağa katma sırasında yapılan ve Tenochtitlan kuşatması olarak bilinen savaş sonucunda Aztekler yenilmiş ve güçlerini kaybetmişlerdir. Ayrıca dünyanın en büyük piramidi Meksika'da Cholula de Rivadabia'da bulunur. Azteklere ait piramit 182.107 metrekare alan üzerine kurulmuştur ve yüksekliği 54 metredir.

Aztek yazısı

Aztek yazısı da Maya yazısı gibi, ideogramların ve sesleri belirten fonetik sembollerin bir karışımından oluşmuştur. Yani bazı resim karakterleri nesneleri ve düşünceleri ifade ederken, bazıları da sesleri ifade ediyordu. Örneğin bir Meksika kenti olan Coatlan ("Yılanların yeri") kentinin adı coatl hecesini dile getiren yılan resminin yanısıra diş ("tlan") işaretinin belirtilmesiyle yazılıyordu. Aynı şekilde Coatepec ("Yılanlı tepenin yeri") adı yine yılan hecesini dile getiren yılan resminin yanısıra tepe ("tepec") işaretinin belirtilmesiyle yazılıyordu. Eldeki mevcut Aztek el yazmalarının sayısı 500 civarındadır.

Aztecs

Aztecs are memberS of an ancient empire situated in TODAY'S Mexico. They lived in BETWEEN 14th and 16th centuries. The capital CITY of the Aztecs who had A RICH mythology and cultural heritage was Tenochtitlan town WHICH IS IN THE CENTER OF LAKE TEXCOCO WHERE CIUDAD DE MEXICO STAYS NOW. They created A gorgeous civillization! They lost their power UNDER THE Tenochtitlan siege WHICH HAPPENED DURING HERNAN CORTES WAS OCCUPYING MEXICO.And also the biggest pyramid OF THE WORLD, Cholula de Rivadabia is in Mexico. That pyramid THAT BELONGS TO THE AZTEC covers 182.107 mAREA and ITS HEIGHT IS 54 meters.

The Aztec Calligraphy

Aztec calligraphy is formed by some phonetic symbols like Mayan. Some of symbols are meaning things and ideas , other symbols are meaning sounds.

We have known about 500 Aztec Handwritings so far today…

-----------------------------

dostum bi işim var şimdi çıkmam lazım aztec yazısına kadar gelebildim sen tekrar bi kontrol et ama istersen..

Türk milleti gariptir / Her lafı kaldırmaz / İ.ne dersin kızar da / S.kersin aldırmaz... NEYZEN TEVFİK
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

Bunu ingilterede dogan bir arkadasa tercume ettirdim ..

Turkcesini ben ona  aciklamak zorunda  kaldim  ama :D:D

2. parcayida sen hallet artik  cunku bunu cevirme sirasinda beyin amciklamasi gecirdi :D  ve kacti..  basit ama turkceyi anlamalari zor :)..

Aztecs are member of an ancient empire situated in present day Mexico. They’ve lived in the 14th 15th and 16th centuries. The capital of the Aztecs who had a rich mythology and cultural heritage was situated in the middle of the lake texcoco which at present time is found in ciuded mexico and was called the tenochtitlan city. They had created an great civillization! during the war upstaged by hernan cortes to conqure the land of mexico the aztecs lost the war and their power which was known as the tenochtit siege. also the worlds biggest pyramid is found in Mexico, Cholula de Rivadabia. That pyramid which belongs to the aztecs covers 182.107 m2 in area and 54 meters in height.

The Aztec Calligraphy

Aztec calligraphy is formed by some phonetic symbols like Mayan. Some of the symbols are meaning of objects and ideas , other symbols are meanings of sounds.

there are only 500 aztec handwritings known to us...

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
Toplam Hit: 1158 Toplam Mesaj: 3