folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Çeviri Yaptırmak

İngilizce Çeviri Yaptırmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Düzgün bir başlık bulamadım ama konu şu;

Bilgisayar mühendisliğinde okuyorum ve Türkçe kaynaklar yetersiz kalıyor herkesin bildiği gibi. Teknik ingilizce ile ilgili bişeyler ararken EDU Çeviri diye bi site buldum

http://www.educeviri.com/

Adamlar kitap makale vs çeviri yapıyolar gördüğüm kadarıyla. Aklıma takılan bazı şeyleri belki bilen vardır diye burda sormak istedim.

-Kod örnekleri olan kitapları falanı filanı az çok çözüyorum pek sorun olmuyo ama 500sayfalık 1000 sayfalık kitap bayıyo insanı ingilizce ve teorik olunca. Ayrıca programlama dilleri yeni teknolojiler falan değilde klasikleşmiş şeyleri çevirtme fikri geldi aklıma, mesela veri yapıları,algoritmalar,oyun programlama ya da görüntü işleme gibi teknik-teorik konular. Zaten tam olarak işe yaramayan Türkçe kitaplara 50 kağıttan aşağı para vermiyorum nerdeyse, böyle yapacağıma çeviri yaptırsam daha mantıklı olmazmı?

ama sıkıntılar şurda doğuyoki;

-ingilizce pdflerin belirli telif hakları var,bu herifler korsan kitap çevirisi yaparlarmı? sonuçta pdfye para vermiyoruz.

-hadi yapıyolar diyelim kaça yaparlar? ingilizce çeviri 18lira yazmışlar ama 18liraya ne çeviriyosun cümlemi paragrafmı belirtmemiş. koca kitabı 18liraya çevirmelerini beklemiyorum ama ne kadardır, mesela 3-5 kişi daha bulurum Türkçe kitaba vereceğimiz paraya çeviri yaptırabilirmiyiz?

Daha önce bu şekilde çeviri yaptıran ya da profesyonel olarak çeviri yapan varsa bu işin oluru varmı masrafı ne falan öğrenmek istiyorum işte :)

DİP NOT: Tahribat içinde gönüllülerden oluşan bir grup kurmayı da düşündüm kendimide dahil ederek ama patlayacağına kanaat getirdim. Çünkü fazla uraşcak insan çıkmaz, benide kat diyenlerinde bi kısmı yan çizer falan proje patlar diye düşündüm. Bu konuyla ilgili fikirlerinizide belirtebilirsiniz.

:)
Toplam Hit: 562 Toplam Mesaj: 1