İngilizce Harici Yabancı Dil Bilen Müritler
-
Açık kaynak olarak geliştirilen ve OpenXML marifetleriyle Word, PowerPoint, Excel'de işlemlerimize yardımcı toolların birleştiği OpenXML PowerTools isimli bir proje geliştiriliyor. Bende uzun süredir OpenXML'le haşır neşir olduğum için takip ediyorum. Projenin geliştiricisi arkadaş şu aralar HtmlConverter modülü üzerinde çalışıyor ve bu sırada bazı Word işlemlerinin dil özelindeki kısımlarını geliştiriyor.
Bunlar neler?
"cardinal text"
One.
This is the first item in the list.
Two.
This is the second item in the list.
Three.
This is the third item in the list.
Türkçe için baktığımızda
Bir.
İki.
Üç.
"ordinal text"
First.
Second.
Third.
Türkçe için baktığımızda
Birinci.
İkinci.
Üçüncü.
......
bu şekilde "cardinal text, ordinal text, ordinal" diyerek Word'den aşina olduğumuz Numbering özelliğinin çeşitli dillerde tercümeleri gerekiyor.
Bu konuda 2 kısım var.
Birinci kısım programlama kısmı (C# ile yazılıyor), ikinci kısımsa dil uzmanı arkadaşın bu numberingi otomatiğe bağlayacak şekilde yukarıdaki birinci, ikinci, üçüncü gibi genelde Birden başlayıp Yirmiye kadar sayıları yabancı dilde yazması ve sonrasında kodun bu çeviriyi doğru şekilde yapması.
Örneğin:
1984 > BinDokuzYüzSeksenDört
Kod bunu otomatik olarak oluşturuyor.
Tüm bu mevzuların Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Almanca için yapılmışları mevcut. Bunun haricinde aşağıdaki listedeki dillerde katkısı olabilecek arkadaşlar konu altında yazıp, PM atabilirlerse TeamViewver üzerinden beraberce bu modüle yeni diller için destek sağlayabiliriz.
Yeterlilikler;
programalama dili bilmenize gerek yok, bu konuyu zaten ben kendim yapabiliyorum.
aşağıdaki yabancı dillerden en az birinde Pre-Intermediate seviyede bilgiye sahip olmak.
Destek gereken diller:
Arabic
Brazilian Portuguese
Bulgarian
Croatian
Chinese (Simplified)
Chinese (Traditional)
Czech
Danish
Dutch
Estonian
Finnish