İngilizce Kısa Bir Çeviri Yardımı
-
Beyler http://en.wikipedia.org/wiki/Participatory_culture başlığında bana lüzumlu gelen aşağıdaki kısmı çevirebilecek olan var mı?
Making changes must seem possible: Contributors should not be intimidated and should not have the impression that they are incapable of making changes; the more users become convinced that changes are not as difficult as they think they are, the more they may be willing to participate.
Changes must be technically feasible: If a system is closed, then contributors cannot make any changes; as a necessary prerequisite, there needs to be possibilities and mechanisms for extension.
Benefits must be perceived: Contributors have to believe that what they get in return justifies the investment they make. The benefits perceived may vary and can include: professional benefits (helping for one’s own work), social benefits (increased status in a community, possibilities for jobs), and personal benefits (engaging in fun activities).
The environments must support tasks that people engage in: The best environments will not succeed if they are focused on activities that people do rarely or consider of marginal value.
Low barriers must exist to sharing changes: Evolutionary growth is greatly accelerated in systems in which participants can share changes and keep track of multiple versions easily. If sharing is difficult, it creates an unnecessary burden that participants are unwilling to overcome.
-
Making changes must seem possible: Contributors should not be intimidated and should not have the impression that they are incapable of making changes; the more users become convinced that changes are not as difficult as they think they are, the more they may be willing to participate.
Değişiklik yapmak mümkün:
Katılımcılar korkutulmamalı ve değişiklik yapma becerilerinin olmadığı gibi bir etkiye sahip olmamalı. Daha fazla kullanıcı değişikliğin düşündükleri kadar zor olmadığına ikna olmuş durumda ve daha fazlası katılmayı istiyor olabilir.Changes must be technically feasible: If a system is closed, then katılımcılar cannot make any changes; as a necessary prerequisite, there needs to be possibilities and mechanisms for extension.
Değişiklik teknik olarak uygulanabilir:
Eğer bir sistem kapalıysa katılımcılar hiçbir değişiklik yapamazlar. Öncelikli olarak etrafta yapım süreci için olasılıklar ve mekanizmalar olmalı.Benefits must be perceived: Contributors have to believe that what they get in return justifies the investment they make. The benefits perceived may vary and can include: professional benefits (helping for one’s own work), social benefits (increased status in a community, possibilities for jobs), and personal benefits (engaging in fun activities).
Kazançlar algılanmalı:
Katılımcılar karşılığında aldıkları şeylerin yaptıkları yatırımları doğruladığına inanmak zorunda. Algılanan kazançlar değişebilir ve bunlar profesyonel kazanç (birinin işine yardım etme), sosyal kazançlar (bir topluluğun içinde statü yükselmesi, iş imkanları) ve kişisel kazançlar (eğlenceli aktivitelere dahil olma) olabilir.The environments must support tasks that people engage in: The best environments will not succeed if they are focused on activities that people do rarely or consider of marginal value.
Çevre insanların ilgileneceği görevler sağlamalı:
en iyi çevre eğer insanların nadiren yaptığı ve gereksiz olarak nitelendirdiği aktivitelere odaklanırsa başarılı olamaz.Low barriers must exist to sharing changes: Evolutionary growth is greatly accelerated in systems in which participants can share changes and keep track of multiple versions easily. If sharing is difficult, it creates an unnecessary burden that participants are unwilling to overcome.
Değişikliği paylaşmada ufak engeller olmalı:
Nobel tarafından 04/May/13 23:07 tarihinde düzenlenmiştir
Evrimsel büyüme, katılımcıların değişiklikleri paylaşabildiği ve değişik versiyonlarını takip edebildiği sistemlerde çok hızlıdır. Eğer paylaşım zorsa, bu durum, katılımcıların üstesinden gelmeye gönüllü olmayacakları gereksiz bir yük yaratır.
Hocam yazılanları gayet iyi anladım ama zayıf türkçem bu kadar çevirmeye müsade etti umarım anlaşılır olmuştur. -
konu gerçekten iyiymiş, paylaşman iyi oldu.
--------
bir de şunu sormak istiyorum;
bu film dizi çeviren(altyazı ekleyen) elemanlar bu işden para kazanıyor mu? Nasıl anında çeviri yapıyorlar? Ve nasıl bu kadar çabuk yayınlayabiliyorlar sitelere?
-
asa42 bunu yazdı
--------
bu film dizi çeviren(altyazı ekleyen) elemanlar bu işden para kazanıyor mu? Nasıl anında çeviri yapıyorlar? Ve nasıl bu kadar çabuk yayınlayabiliyorlar sitelere?
ben merak edip dizimag dekilerden bi tanesiyle facebooktan tanışmıştım, zevkine çeviriyorum diyodu. ama para alanlarda varmış
aldıklar para da dizi/film başına 20-30 lira bişeymiş.
-
freudSusHaksizsin bunu yazdıasa42 bunu yazdı
--------
ben merak edip dizimag dekilerden bi tanesiyle facebooktan tanışmıştım, zevkine çeviriyorum diyodu. ama para alanlarda varmış
aldıklar para da dizi/film başına 20-30 lira bişeymiş.
20-30 azmış ya ücret iyi olaydı biraz daha yapardım vala
-
divxplanet gibi sitelerde takılanlar para almaz.
çevrilen şeyin uzunluğuna / cümlelerin basitliğine oranla hız değişir hocam.
örneğin sword art online genelde 200-300 satır arasıydı ve çoğu basit cümlelerdi.
2 saatte çevirim bitiyordu, yarım saat de imla kontrolü / anlamadığın cümlelere tekrar baksan tmm bitti işte.
ingilizcen iyiyse 1.5 - 1 saatte de çevirirsin ama çeviri işi aceleye gelmez, boka sarar.