folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İngilizce Vekaletname Örneği



İngilizce Vekaletname Örneği

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Herkese selamlar,

    Babam 3 yıldır yurtdışında, anneme vekaletname çıkarmak istiyoruz babamın emekli maaşını pttden çekebilmesi için. Buradan belgenin ingilizce halini istiyorlar.

    İnternette bir türlü bulamadım ingilizce örnek. Bulduklarımın hepsi amerikada ki eyaletlere göre düzenlenmiş.

    Banka şuberlerindne ve pttden para çekmeye, maaş kartı talep etmeye filan vekaletname örneği lazım ingilizce. Hollanda da noter de sadece yarın için randevu varmış o yüzden aciliyeti var tercüman filan zor şuan için. Ben çevireyim dedim ama tc hudutları dahilinde filan diye bir başlıyor uzuyor da uzuyor cümleler çok zor çevirmek.

    Bulsam bulsam belki buradan bulurum diye düşündüm ailesi burada olan veya daha önce böyle bir durum yaşamış olan vardır belki diye.


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    İngilizcesinin istenmesi bir garip geldi. Baban bulunduğu ülkeyedeki konsolosluğa gidip noter hizmetinden faydalanıp vekalet verebilir. İşin içine neden ingilizce giriyor ki? Baban türk vatandaşı değil mi?

    edit: emekli maaşını hangi ülkeden alıyor. Türkiye değil mi?

    Cosmic tarafından 23/Ağu/21 17:48 tarihinde düzenlenmiştir

    Bittik biz bittik
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Eylül/2005
    Erkek

    Orada ki süreç nasıl ben de emin ol bilmiyorum ama babama öyle denmiş. İngilizce istemişler.


    Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sammy
    Sammy's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Mayıs/2007
    Erkek

    Öncelikle eski bir Dışişleri Bakanlığı mensubu olarak mevzuatı şöyle ileteyim.

    1. Seçenek: Baban, Türkiye'de PTT Şubesi veya bir devlet dairesine vekaletname verecekse ve kendisi Türk Uyruklu ise yurtdışı temsilciliklerinden www.konsolosluk.gov.tr adresinden randevu alarak kimlik belgesi ve bahse konu işlemle ilgili belgeleri yanında götürerek vekaletname düzenletebilir. Bu vekaletnameyi fiziki olarak size, annene posta vs ile göndermesine gerek yok yeni düzenleme gereği Türkiye'de yer alan noterlerin sisteminden edinebilirsiniz.

    2. Seçenek: Baban yabancı uyruklu ise; Türkiye'nin bazı temsilcilikleri yerel yasalar gereği yabancı vatandaşlara vekaletname veremiyor bu nedenle yerel Notary Public'lere giderek vekaletname alması gerekmete. Eğer yaşadığı ülke Apostile anlamasına taraf ise, Türkiye'de bu vekaleti ayrıca bir onay gerektirmeden kullanmak için bu onayı alması gerekir. Ayrıca bu vekaletnamenin yurtdışı temsilciliklerinin resmi olarak imzasını tanıdığı bir yeminli tercümandan çevirisini de isteyeceklerdir. 

     

    Bu seçeneklerden ilki muhtemelen sizi daha çok alakadar edecektir. (P.S. Babanın Türk Vatandaşı olduğunu varsayıyorum)

     

    EDİT: www.konsolosluk.gov.tr >İşlem Yapılacak Temsilcilik Seç> Noterlik> Formlar> Banka İşlemleri. Bu adımı takip edersen Türkiye Cumhuriyeti'nin vekaletname şablonları var oradan indirebilir ve çevirisini yaptırabilirsin

     

     

     

    Sammy tarafından 24/Ağu/21 09:43 tarihinde düzenlenmiştir

    ben sadece ben
Toplam Hit: 769 Toplam Mesaj: 4
ingilizce yurtdışı vekaletname örnek