İngilizceyle İlgili
-
Bana sadece gramer öğretecek görsel bir site set torent verin yeter.
Bu konuyu 3 yılda 5 kere açtım ama bu sefer kararlıyım.
Sitede ki bütün ingilizce konularını okudum. Ama ak denilene kara deniliyor.
Hızlıca ingilizceyi iyi iyinin iyisi seviyelere çıkartmak istiyorum.
Bana sadece gramer öğretecek görsel bir site set torent verin yeter.
kelimeleri sözlükten bakarak öğreneceğim.
speakingde şimdilik kalsın. ama hızlıca takip edeceğim görsel set lazım.
gramer kitabı almak istemiyorum.
önümdeki bir yıl boyunca makaleleri okuyup anlayacak seviyeye gelmem gerek.
-
ingilizce uluslararası ilişkilerde okuyan ve bolca yabancı dilde makale okuyan birisi olarak (arada yazan) senin yolun ve yöntemin ile öğrenebileceğini zannetmiyorum. (Laf sokmak veya şevkini kırmak için demiyorum)
Ciddi ciddi öğrenmek istiyorsan bu işi ciddiye almalısın.
Hazırlıkta bir kaç kere ingilizce rüya bile gördüm o derece kafayı takmıştım ;)))
-
İngilizceyi öyle parçalara ayırmaman gerekir bence,
3 kilo speaking, 2 kilo writing, yarım kilo listening olmuyor.
Hepsi bir arada yürümeli, yoksa öğrenmeni çok çok zorlaştırırsın.
İngilizce gramer için nette daylight'ın setleri var, onlara bakabilirsin. İyi anlatmışlar orda.
-
kaanstain bunu yazdı
İngilizceyi öyle parçalara ayırmaman gerekir bence,
3 kilo speaking, 2 kilo writing, yarım kilo listening olmuyor.
Hepsi bir arada yürümeli, yoksa öğrenmeni çok çok zorlaştırırsın.
İngilizce gramer için nette daylight'ın setleri var, onlara bakabilirsin. İyi anlatmışlar orda.
Şöyle düşünüyorum grameri eğitim setinden dinleyeceğim. Keza hiç bilmiyor değilim hazırlık geçtik :P
Gün içinde 5-10 yeni kelime ve kullanışını öğreneceğim.
Haber okumaya bayılıyorum Times haberlerini filan okurum (reading)
Yabancı forumlara soru yazarım stackoverflow gibi (writing)
yurtta dünya kadar yabancı var zaman sonra çeker köşeye konuşma pratiği yaparım (speaking)
Yani işime yarayacak şeylerle öğrenmek istiyorum artık gına geldi.
-
bir dili öğrenmek için o dili kullanmak gerek hocam.. hiç dikkat ettin mi türkiye de 8 yıl falan ingilizce gösterildiği halde lise mezunu hatta üniversitede ingilizce ders görenler bile iki kelime ingilizce konuşamıyorlar? keza hazırlık okuyanlarda da çok var..
bir ırak'lı adam ile karşılaşmıştım bi gün türkiye de, dediki sizin ülkede kimse ingilizce konuşamıyor neden acaba, kaç kişiye sordum hiç kimse cevap vermedi.. Ben de eğitim sistemimiz bozuk demiştim..
Maalesef biz ilk başta gramere çok takılıyoruz ve kurallar doğrultusunda hareket etmeye çalışıyoruz ve gramerlerde boğulup gidiyoruz.. Bunlardan biri de bendim..
Ama bi gün yurtdışı kapısı açıldı önümde ve işler değişti benim adıma çünkü pratik yapma şansım vardı.. daha önce düşünüyordum "I" kullanıyorsak do, tekil şahıslarda "does", efendim soru cümlesinde şu başa geliyor bu sona geliyor v.s. v.s. Halbuki bunla hiç ilgisi yok konuşmanın..
Yani ben çok adam gördüm I does diyen :) ama bu adamların şefkini kırmıyor ve işin iyi yanı karşı taraf seni düzeltiyor. Böylece öğrene öğrene ilerliyorsun.. Bir bebeği ele al mesela.. kim ona gramer öğretiyor? bir süre sonra düzgünce konuşabiliyor.. _? neden çünkü pratik yapıyor.. kulak aşinalığı ve sonra da konuşma pratiği.. Neyin ne olduğunu bilmiyor belki ama konuşabiliyor rahatça, okuma yazma öğrenince, okuduğunu da anlıyor..
Demem o ki, gramere çok takılma, bir kaç tane pratik yapacak arkadaş bul, onlarla pratik yapmaya çalış. tandem denilen bi şey var, birbirinize dil öğretiyorsunuz, mesela sen ona türkçe o da sana ingilizce öğretsin gibi.. bu işi bu çözersin.. korkacak bi şey yok, yanlış konuşmaktan da korkma.. türkler gibi dalga geçmiyorlar hemen.. kendine güven, moralini bozma, yanlış da olsa anlamsız da olsa konuşmaya çalış. bu şekilde öğrenilir kanısındayım..
-
uncbalend her kelimesine katılıyorum.
kaygusuz tarafından 04/Eyl/14 19:02 tarihinde düzenlenmiştir
araplar ingilizce biliyor. fransızcada biliyor. bu sömürü ama biliyorlar.
İstanbulda Türk polisi ingilizce bilmediği için Türkiyeden iğrenen nefret eden binlerce turist var. polis olup ingilizce bilmemek çağdışı.veya fransaya gidip fransız birisiyle ingilizce konuşmak isteyip konuşamadığında nasıl fransızlardan tiksiniyorsam. bok herifler bok milliyetçiliğiniz batsın.
ingilizce konuşmadığın sürece hergün istediğin kadar zorlasanda beyin ertesi gün neydi lan bu diyor kendine...
hamur gibi alıp baltayla hergün kafana çakacaksın...yoksa bağlama çalıp ertesi gün bırakmak gibi bşey olur.
kız bul aa.Q sırf öğrenmek için kız bul internette. -
desteklemek amaçlı diyorum.bu arkadaşların dediği dogru.senin bu yöntemle ögrensen bile sıkılırsın hocam.olmaz öle