folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder İngilizlerin Kimlikleri Kopyalanıyor, Peki Ya Bizimkiler ?

İngilizlerin Kimlikleri Kopyalanıyor, Peki Ya Bizimkiler ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek

İngilterenin popüler yayın kuruluşlarından ” Daily Mail ” İngiltere kullanılan Yongalı kimlik kartlarının (İngilterenin Nufüs Kimlik Kartıdır) Hackerlar tarafından kopyalanabildiğini duyurdu. İki adet güvenlik uzmanı tutan gazete yetkilileri bir adet cep telefonu ve bir bilgisayar ile sadece 12 dakikada gerçeğinden farkı ayırt edilmeyen bir kimlik kartı kopyalamayı başarmışlar… Düşünün 12 dakika gibi kısa bir sürede İngiliz kimlik kartını kopyalıyor ve hayali bir vatandaş ismiyle yaşayabiliyorsunuz.. Dolandırıcıysanız bundan daha iyisi olamaz herhalde..

Bu muhabbeti duyduktan sonra aklıma bizim Yeni Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Kimlik Kartlarımız geldi.  Tübitak tarafından geliştirilen ve özel bir Kriptolama(şifreleme) yöntemiyle içindeki Chip şifrelendi. Pilot bölge olarakta Türkiye’de Bolu seçildi ve Bolu ilinde sınırlı sayıda kişiliere bu yeni kimlik kartları dağıtıldı. Ve bende şahsen o sınırlı sayıda kişilerin arasındayım.. İlk günden beri kartımızı il sınırları içerisinde kullanıyoruz. Politik ve Bürokrasi açısından tam işlevselliğinde kullanamasakta, Demosunu test ediyoruz Yeni Kimlik kartlarının. Kartların görünüş açısından kaliteli malzeme ve birinci sınıf işçilik ile yapıldığını söylemekte yarar var. Kredi Kartından daha kaliteli bir malzeme. Oldukça da hoş görüntüsü var. Görünüş olarak böyle.. Ama benim asıl deyinmek istediğim Nokta Teknik olarak nasıl ?

Teknik ve Güvenlik açısından bakmak aklıma geldi İngilizlerin haberinden sonra… Teknik olarak yeni kimlik kartlarımızın üstündeki Chip Tübitak‘ın geliştirdiği bir şifrelemeyi kullanıyor.  Kimlik Kartlarımıza minimum 6 haneli bir şifre verebiliyoruz. İnsanların en büyük sıkıntıyı şifreleme konusunda yaşayacaklarını düşünmekteyim. Henüz şifreleme mantığını anlayamamış bir toplum içerisinde yaşadığımızı söylememe gerek yok sanırım.. Bankacılık işlemlerine, Kredi kartı şifresine, E-mail şifresin vb. bir çok önemli şifreye ” Doğum Tarihi, Ev numarası, Cep Numarası, Çocuğunun doğum tarihi “ gibi basit ve kolaylıkla bulunabilir şifreler koyan toplum ahalisinin, bu yeni kimlik kartlarına da aynı muameleyi yapacağından şüphem yok ve hatta bu şüphem de eminim çünkü Demosu dağıtılan kişilerin koyduğu şifreleri duyunca yanılmadığımı fark ettim.

Şifre neden bu kadar önemli ? Çok basit çünkü yeni kimlik kartlarında tüm işlemleri şifre ile yapacağız. Ve siz kişinin T.C. Kimlik Numarasına ve Şifresine sahip olduğunuz zaman kişi hakkında her türlü bilgiye erişebilecek, Resmi işlemleri rahatlıkla yürütebileceksiniz.  Bu’da Güvenlik konusunda sıkıntılar çıkarak gibi..

Yine yeni kimliklerin arka yüzünde yer alan Seri Numarasını barkod gibi cihazlarla okuttuğunuz zaman “T.C. Kimlik No”‘nuz çıkmış oluyor. Bu da son model casusların kullandığı Tarayıcı cihazlarla uzaktan bile kimliğinizin numarasının okutulup öğrenilebileceğini gösteriyor. Bu işin fantazisi olabilir ama Güvenlik ve Hacking mantığı devreye girdiği zaman hiç bir şeyin imkansız olmadığını artık hepimiz biliyoruz, okuyoruz, görüyoruz…

Pilot bölge olan Bolu’da da Yeni Kimliklerin dağıtımına ara verilmiş. Bu aranın Güvenlik nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Henüz tam anlamıyla kullanamasakta (Tüm Türkiye’de) ilerleyen zamanlarda bu sisteme geçildiğinde, İngilizlerin başına gelen şeyin bizimde başımıza gelmemesini umut ediyorum.. Ancak gelebileceğinin de altını çiziyorum.

Onur OKTAY - IT Security Expert - http://onuroktay.com
    12 Ağustos 2009

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

Son Kullanma Tarihimizide olacakmı ?

aklıma twelve monkeysdeki mahkumlar geldi.

bassinyourface
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    bızımkıler bunları kırar ıcıne + bonus da yukler demedı demeyın :D

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek
    Deri altına konulan chipler gelmeden ölmek istiyorum..

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

venom88 bunu yazdı:
    -----------------------------

zeitgeistde beyin içine chip takılacağı günlerin geleceğini anlatıyor. 

bu yapılanların hepsi güvenlik için. tek bir sistemde milyarları kontrol etmek.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cevik
    cevik's avatar
    Erkek

kaygusuz bunu yazdı:

venom88 bunu yazdı:

zeitgeistde beyin içine chip takılacağı günlerin geleceğini anlatıyor. 

bu yapılanların hepsi güvenlik için. tek bir sistemde milyarları kontrol etmek.

haklisin zeitgeist beni etkilemisti. yakin gelecekte ABD en önemli projesi bu sanirim.

Parlayan bizi paylar...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    morportakal
    morportakal's avatar
    Erkek

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?Sayfa=1&folderid=92341

bu başlıktaki kan emicilerin işlerinden biri bu kimliklerde

ellerinden gelse hepimizi bir odaya kapatırlar

bassinyourface
Toplam Hit: 12586 Toplam Mesaj: 7