İngiltereden Telefon Getirmek
-
merhaba muridler ingilteredeyim turkiyeye donuste yanimda telefon getirecem, turkiyede telefonu kullanabilmek icin ne yapmam gerekiyor
-
edit/çok farklı kafalarda yazdım
pasaport kaydı yapman lazım bir tek
-
passport kaydi ne kadar , nereye kaydoluyoruz
-
50 lira falan sanırım. hattın hangi operatore ait ise ana bayii den gidip kaydını yaptırıyorsun.
-
100 tl maliyeye 25 tl de turkcell,avea veya vodafon işlem merkezlerine
rakamlar kesindir 15 gün önce ben yaptırdım
-
Mesaj 16 Temmuz 2082 (Pazartesi) Saat: 15:27'da override tarafından düzenlendi.
Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 15:28'da override tarafından düzenlendi. -
olayın sim kart ile alakası yok.. istediğin şekilde kaydettir. zaten imei ni kaydedecekler. ben geçen yıl 5 tl verdim. bu yıl ise değişiyor 10-20. tl gibi. bu masaf parası oluyor. 1 ay kadar olmadı yeni bir kanun çıktı, gelen telefonlardan vergi alınacak.100 tl vergisi var.
bu arada unutmadan, türkiyeye girdiğinde, pasaport polisine giriş damgası vurdurt, bazen vurmuyorlar (sonradan ispat edebilirsin de uğraşma)
-
1 tane kendime 1 tane arkadasima getirsem kullabilirimiyiz tr de ?
elektronik cihazlarda bir sinirlama varmi 1 tane laptop, 1 tane cep telefonu getirebilirmiyim ?
bunlari az cok biliyorum ama son durum nedir ne degildir degisen bisey varmi merak ediyorum herkeze tesekkurler..
-
override bunu yazdı:
-----------------------------1 tane kendime 1 tane arkadasima getirsem kullabilirimiyiz tr de ?
elektronik cihazlarda bir sinirlama varmi 1 tane laptop, 1 tane cep telefonu getirebilirmiyim ?
bunlari az cok biliyorum ama son durum nedir ne degildir degisen bisey varmi merak ediyorum herkeze tesekkurler..
-----------------------------1 kendi eşyan 1 de hediye olarak getirilebiliyor diye biliyorum ama.
-
getirmek problem değil hocam :) bir iki tanesini uçağa verdiğin çantaya koyarsın.. kendine alırsın bi tane, diğerini de açarsın (dersin iki telefon kullanıyorum) birini de hediye getirdim dersin.. laptop falan da sorun yok.. ayrıca aşırı şüpheli hareketlerde bulunma başına durduk yerde iş alırsn..
oturma iznin yoksa ya da D tipi vizen, pasaportun boşsa daha doğrusu, havaalanındaki (ingilterede) gümrüğü bul ve aldığın şeyleri tax free belgesiyle birlikte adama göster.. pasaportunu ver, kağıtları damgalayacak. bu sayede o ülkeye vergi vermiyorsun (ortalama %20 gibi bir şey) eğer böyle bir şansın varsa biraz daha açıklayabilirim