İnsan Doğaya Hakimdir
-
yukarıdaki baslıkla ılgılı yazılarınızı ve kaynakalrınızı beklıyorum sımdıden tesekkurler
-
insan once kendine hakim olmayı bilsin
-
Proxykaspersky bunu yazdı:
-----------------------------
insan once kendine hakim olmayı bilsin
. -
sana ekmek çıkmıcak gibi duruyor hocam keza her söylenen doğru :)
-
hocam biraz zahmetli bişey tavsiye edecem ama işe yarar
"seyyid ahmet arvasinin" "kendinin arayan insan " kitabının giriş bölümüne Heykel ve insanın diyalogu diye bi bölüm var eger bulabilirsen çok işini yarar.
edit: eger kendim bulursam buraya yazarım
-
insan doğaya artık hakimdir bi ölçüde ama insan doğaya hakim olmayı, ona hükmetmeyi yine doğadan öğrendi.
aslında insan da diğer varlıklar gibi doğanın bir parçasıdır. ayrı düşünmemek gerekir
-
irwa bunu yazdı:
god bunu yazdı:
-----------------------------insan doğaya artık hakimdir bi ölçüde ama insan doğaya hakim olmayı, ona hükmetmeyi yine doğadan öğrendi.
aslında insan da diğer varlıklar gibi doğanın bir parçasıdır. ayrı düşünmemek gerekir
ayrı düşünmeme konusunda haklısın ama bi teraziye koyarsak sonuçta biz ölüoruz we doğaya geri dönüoruz yani o bize hakim biz sadece onun parçasıyız o biz olmadan warolur biz o olmadan warolamayız :S
-----------------------------ben de insan doğanın bi parçasıdır demişim zaten
doğa insanın parçasıdır dememişim. fikirdaşım :)
-
Doğaya hakim Yaratıcıdır. Tüm canlılara bahşedilmiştir.
-
god bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
god bunu yazdı:
ayrı düşünmeme konusunda haklısın ama bi teraziye koyarsak sonuçta biz ölüoruz we doğaya geri dönüoruz yani o bize hakim biz sadece onun parçasıyız o biz olmadan warolur biz o olmadan warolamayız :S
-----------------------------ben de insan doğanın bi parçasıdır demişim zaten
doğa insanın parçasıdır dememişim. fikirdaşım :)
-----------------------------İnsanın Doğanın bir parçası olması ile ilgili dikkat çekici bir Hipotezi paylaşmak isterim.
GAİA TEORİSİ
Bu teori aslında günümüzde insanların doğaya müdalaleri ve son yıllarda moda olan sürdürülebilirlik hakkında önemli ipuçları veriyor bizlere...:)
-
İnsan özünün bilincine varmadığı sürece dünyadaki en aciz yaratıktır.
Doğaya hakim olabilseydi başlangıcı ve sonu olmazdı...