folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İnsan Haklarına Göre Bir İnsanı En Fazla Kaç Dakika Kapalı Ortamda Tutabilirsiniz?

İnsan Haklarına Göre Bir İnsanı En Fazla Kaç Dakika Kapalı Ortamda Tutabilirsiniz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

mesela öss neden 3 saat? İnsan Haklarına göre, bir insan kapalı ortamda belli süreden sonra tutulamıyor.

Veya otobüsler belli saatte bir mola verirler. Bu sebepden dolayı vermek zorundalar.

Şimdi bu saat ve aranın en az ne kadar olması gerektiği hakkında bir bilgisi olan varsa, kanundaki tam yeriyle beraber bana yazaresa sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    öss ye seni zorla mı sokuyolar istemiyosan girme :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

FOXXLY bunu yazdı:
    -----------------------------

ben öss ye gireceğimmi dedim?

Ben örnek olarak onu verdim. Zaten ösym nin yaptığı sınavların hiçbiri bu sınırı aşmıyor.

Eğer aşacak zamana ihtiyaçları varsa, birden fazla oturum yapıyorlar.

Bilen varsa yazsın. Boş boş kimse konuşmasın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    Bolvadinli bunu yazdı:

mesela öss neden 3 saat? İnsan Haklarına göre, bir insan kapalı ortamda belli süreden sonra tutulamıyor.

Veya otobüsler belli saatte bir mola verirler. Bu sebepden dolayı vermek zorundalar.

Şimdi bu saat ve aranın en az ne kadar olması gerektiği hakkında bir bilgisi olan varsa, kanundaki tam yeriyle beraber bana yazaresa sevinirim.

Türkiye de kanun ne zaman harfiyen uygulandı ki

İki tane hayırlı ne yaptığını bilen adam çıkar bu kuralları uygulamalıyız der

ÖSS Dünya'da sadece Türkiye ' de mi var?

hayır

Güney Afrika ülkelerinin bir çoğunda farklı isimlerle var bu sınav

kaç kişi giriyor giren çocukların ölmekten bu sınava girmesi olanakmı tartışılır ama

Kanunlara göre hangi kıtayla eşdeğer olduğumuzu anlamak kolay bu durumda

Ülkemdeki insanlar İnsan Haklarına başvurmadığı sürece

o haklarda ülkeme zaten başvurmuyor

hepsinin boku kaçık

ÖSS de de istediğin zaman çiş molasına gidemiyomuyuz?

yeni sınav sisteminde güvenlik hatsafhada olabileceği için bunu yapabiliriz biliyordum ben
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    Bolvadinli bunu yazdı:

FOXXLY bunu yazdı:

ben öss ye gireceğimmi dedim?

Ben örnek olarak onu verdim. Zaten ösym nin yaptığı sınavların hiçbiri bu sınırı aşmıyor.

Eğer aşacak zamana ihtiyaçları varsa, birden fazla oturum yapıyorlar.

Bilen varsa yazsın. Boş boş kimse konuşmasın.

boşmu konuştum lan. sen örnek verdiysen bende ona cevap verdim adama bak siklemiyosan cevap verme 

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nespace
    Nespace's avatar
    Erkek
    dünyayı sen mi kurtaran can heaao

Soru:Şu şu adam forumda Nazizm/Faşizm/Satanizm/... propagandası yapıyor banlayalım manyakmıdır nedir? Cevap:Aklı başında adamın burda işi ne zaten, bütün forumu mu silek yani?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    o yönden bakarsan askerliğe ne dicen?

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Floxxy tartışma ortamı yaratıosun...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Selamlar..Sanırım bahsetmek istediğin suç,hukukçular arasında bilindiği adıyla "HÜRRİYETİ TAHDİT" halk arasında kullanılan şekliyle "ADAM KAÇIRMA SUÇU" ve

5237 sayılı şu an yürürlükte olan Türk Ceza Kanunumuzda, YEDİNCİ BÖLÜM,HÜRRİYETE KARŞI SUÇLAR başlığı altındaki TCK.109 KİŞİYİ HÜRRİYETİNDEN YOKSUN

BIRAKMA suçudur..Peki nedir TCK:109 inceleyelim;

Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma

MADDE 109. - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(3) Bu suçun;

a) Silâhla,

b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,

c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,

d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,

f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.

(4) Bu suçun mağdurun ekonomik bakımdan önemli bir kaybına neden olması hâlinde, ayrıca bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.

(5) Suçun cinsel amaçla işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarı oranında artırılır.

(6) Bu suçun işlenmesi amacıyla veya sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâllerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.

____

Kanun hükmü bu şekildedir...Kanun metninin birinci maddesi lafzi şekilde yorumlanırsa çok açıktır..Hukuka aykırı bir şekilde bir yere gitmek ve bir yerde kalmaktan

yoksun bırakılmak gerekmektedir..

Ceza Hukukunun En önemli prensibi,kanunsuz suç ve ceza olmaz prensibidir..Yani yasa maddesinde belirtilmemiş bir suça veya cezaya hükmedilemez,kıyas 

yasağı vardır..

Suçun Unsurları Dört Tanedir; 1)Tipiklik 2)Suçun Maddi Unsurları 3)Suçun Manevi Unsurları 4)Hukuka Aykırılık

Burda kısaca hukuka aykırılığa değineceğim;Hukuka aykırılık,işlenen ve kanundaki tarife uygun bulunan fille hukuk düzenince cevaz verilmemesi,bu fiilin mübah

sayılmaması,yalnız ceza hukuku ile değil,bütün hukuk düzeni ile çelişki ve çatışma halinde bulunması demektir.

Şimdi Neden Anlattığın Olayda bir Suç Olmadığını Söylüyorum;Hukuka Uygunluk Sebeplerinden biri de "İlgilinin Rızasıdır" yani basit bir örnek vereyim,normalde

bir kişinin başkasının konutuna kişinin rızası olmadan girmesi TCK.116 Konut Dokunulmazlığını İhlal Suçuyken,mesela senin Dayınlara misafirliğe gitmen suç 

değildir,çünkü dayın,senin eve girmene razı olmuştur,ve hukuka aykırılık,ilgilinin rızası sebebiyle kalkmıştır..Senin örneğinde;Eğer ÖSYM görevlileri seni hukuka

aykırı bir şekilde,yani senin rızan olmadan Sınav Salonuna soksa,ve orda kalmana zorlasa bu bir suçtur,ancak senin daha önceden bu durumu bilip sınava girmeyi

kabul etmen,"ilgilinin rızası" kapsamına girer ve hukuka uygunluk sebebidir.Hukuka uygunluk sebepleri,hukuka aykırılığı ortadan kaldırıp,fiili hukuken meşru 

sayılan bir konuma getirirler...(karatahta)

Biraz uzun oldu ancak,yararlı ve açıklayıcı olmuştur umarım... 

Çekil,Önümden Çekil...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek
    öss mi.amk öss nin de bunu icat edenin de.Boyle genclik eriyor be hocam.yok mudur bir caresi.yaa bana bir care, yaa bana bir care...

copy
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

spyrex bunu yazdı:
    öss mi.amk öss nin de bunu icat edenin de.Boyle genclik eriyor be hocam.yok mudur bir caresi.yaa bana bir care, yaa bana bir care...

Yok be hocam, Sanki öss yi atlayınca çok şeymi düzeliyor.

Aha orospu çocuğu bir hocam var az kaldı keseceğim yawşağı.

ömür biter dert bitmez. 

Toplam Hit: 1519 Toplam Mesaj: 11